Selasa, Januari 27, 2015

Reload!




Mengekalkan tahap motivasi tertinggi dalam diri bukan mudah.
Sebab itulah ada waktu kita rasa okay, rasa tak okay, rasa down,rasa terlebih okay dan segala rasa.

Positif
Kekalkan berada dalam kelompok yang positif.
Secara tak langsung kita akan dapat serap tenaga positif itu.
Keluarga,rakan,cerita,lagu,kata-kata motivasi. Cari cara yang paling sesuai!

Rasa down
Sedangkan air ada pasang surutnya.
Biasala sesekali rasa down tu. Yang penting, jangan ambil masa yang lama untuk jadi positif semula.
Kadang-kadang rasa susah ini bagus jugak untuk jadikan kita lebih kuat dan berazam!

Dalam diri
Kuatkan semangat dalam diri yang paling penting.
Nak berjaya, memang banyak liku yang perlu kita hadapi.
Dan liku pulak takkan berhenti selepas kita dah berjaya.
Masa tu, pasti ada halangan lain yang akan kita jumpa nanti

Okay!
Masa untuk reload semuanya.
Lebih positif dan mulakan langkah-langkah untuk mencapai impian.




Offer Fabric Starch Minggu Ini di Mulawa Fashion ( 27hb - 31hb Januari 2015)




Siapa perlukan fabric starch?
Dan siapa perlukan tudung bawal baru ?
Jika jawapan anda YA, offer ini sangat sesuai untuk anda.

ANDA
Seperti yang kami beritahu dalam entry sebelum ini, fabric starch adalah produk yang perlu anda ada. Alasannya mudah, ia dapat menjimatkan masa anda semasa membentuk tudung. Kain tudung yang lembut kadang2 sukar dibentuk. Selepas anda sembur dan iron fabric starch pada tudung, fabrik tudung akan mengeras...... anda pun akan kekal CUN seharian memakai tudung yang cantik terbentuk. Ya, kami ingin memudahkan tugas anda.

BARU
Produk ini baru sahaja kami jual secara online pada bulan ini. Sambutan yang diterima amat menggalakkan. Majoriti yang membeli mengatakan mereka sukar mencari produk ini di kedai runcit biasa. Kami faham, biasanya produk ini banyak dijual di pasaraya besar sahaja. Yang tinggal berjauhan dengan pasaraya pasti susah nak cari kan? Sekali lagi, kami mudahkan untuk anda.

TUDUNG PERCUMA
Jangan lepaskan peluang ini!
Jika anda membuat pembelian 2 botol fabric starch pada harga RM37 termasuk postage, anda akan menerima sehelai tudung bawal amrina floral percuma, Warna baru yang dijahit khas untuk offer ini.
Warna yang akan diberikan tiada dalam senarai 20 warna sedia ada yang kami jual sekarang.
Warna apa? surprise...................

DIJAMIN
Okay tak produk ni?
Dah tentulah okay. Apakata anda cuba dahulu . Tak cuba tak tahu kan?
Dari feedback yang diterima oleh pelanggan sebelum ini ..produk ini:-
-Wangi
-Senang meresap pada kain
-Sembur ..fabrik akan keras dan senang nak bentuk

Sementara ada offer untuk harga 2 botol ini, bolehlah anda kongsi dengan kawan untuk buat pembelian 2 botol sekaligus. Lagipun , harga pengenalan RM11*tidak termasuk postage untuk satu botol akan berakhir hujung bulan ini. Bermula Februari, harga akan kembali pada harga asal RM13*tidak termasuk postage .

BAGAIMANA NAK ORDER?
pm inbox FB page kami Mulawa Fashion atau whatsappp 019-3720661 sekarang.
Order..buat pembayaran....dan anda hanya perlu tunggu fabric starch sampai di alamat penghantaran yang anda berikan! Mudah bukan?





Sabtu, Januari 24, 2015

Beli shawl terkini Januari 2015 di Mulawa Fashion



Bulan ini, ada 2 design shawl corak .

1. Shawl Rose
























2. Shawl Abstrak
























Sesekali menggayakan shawl corak memang sesuai sangat dipadankan dengan baju polos anda.
Apakata bulan pertama 2015 ini kita bergaya ceria sikit. Bila ceria, dapatla tambahkan energy positif dalam diri. Baru la semangat memulakan tugas/kerja. Kan???

Untuk info shawl, sila klik link berikut




Jumaat, Januari 16, 2015

Beli borong tudung murah online - bawal fireworks di Mulawa Fashion



Harga diskaun untuk pembelian secara borong January 2015
Memang sesuai sekali untuk anda yang baru memulakan bisnes tudung.
Dengan harga lebih murah sudah pastilah margin keuntungan lebih besar.

Bawal Fireworks..cantik seperti percikan bunga api

Gambar penuh tudung

Gambar 20 warna available

Info tudung
Bidang tudung ini ialah 45 inci
Kain sedikit berbeza dengan kain tudung bawal kosong.
Tetapi jangan risau, kerana ianya mudah dibentuk
Sudah pastilah sesuai digayakan bersama baju polos. Pasti menyerlah gaya anda.

Harga
RM6.50 x 20 helai =RM130
Postage RM13 semenanjung, RM20 sabah sarawak

Stok
Harga ini sah sehingga pihak kami kehabisan stok.
Jangan risau, anda pasti boleh repeat order sekiranya stok anda habis terjual

Order
Whatsapp 019-3720661
Emel mulawafashion@gmail.com
PM inbox FB page Mulawa Fashion

Jom borong tudung online murah sekarang di Mulawa Fashion!



Tudung sekolah dan Fabric Starch



Nostalgia tudung sekolah.
Rasanya, kalau dicari dalam album memang tiada satu pun gambar aku bertudung sekolah yang masih ada. Semuanya hilang. Tapi okay, sebab semua kenangan tu masih ada dalam hati.
Bermula dengan tudung sekolah yang senget benget masa aku pakai di sekolah rendah, sampaila tudung sekolah yang cun melecun bila dah sekolah menengah.
Bukan aku yang cun! tudung .... maksudnya kalau pakai tu mesti nak cantik terletak je.

Kelepet
Kelepet boleh dihasilkan dengan melipat fabrik ke sebelah dalam seperti hujung seluar atau hujung tangan baju. Tapi kelepet tudung lain . Kita lipat fabrik ke dalam, berdekatan bahagian telinga kiri dan kanan. Ada yang siap letak jarum lepas kelepet tudung. Lagi kemas katanya.

Kelepet tudung atau tak..
kalau dah cun tetap cun jugak kan!
Imej
Pada aku, pakai tudung sekolah dengan kemas itu penting.
Kalau senget benget atau tak jadi tudung tu, memang tak ada mood nak pergi sekolah.
Oh aku lupa, ayat ni selalu kita cakap dengan kawan baik kita dekat sekolah
Eh..tudung aku jadi tak? bukan sekali kita tanya! Lalu tepi kereta cikgu pun mesti nak tengok tudung jadi ke tak kan?

Fabric starch VS Lilin
Masa sekolah dulu, guna lilin je la untuk keraskan tudung.
Lepas dah kenal fabric starch mudahla sikit kerja.
Sembur lepas tu iron. Bila basuh kanji pun hilang...senang je.
Siapa nak pinjam fabric starch aku tak boleh masa tu kecuali BFF.haha.

Hujan
Fabric starch akan hilang bila kena air. Jadi kalau hujan tu selamatkan tudung masing-masing ya.
Sebab tudung yang kelepet cantik guna fabric starch terus akan lembik bila kena hujan.

Zaman aku, susah jugak nak cari fabric starch.Kadang2 pergi supermarket round-round tak jumpa jugak. Balik kecewa! Tapi sekarang zaman di hujung jari kan. Yang penting ada duit dan mampu beli. Jadi kalau korang yang masih bersekolah tu nak dapatkan Fabric Starch beli saja online di Mulawa Fashion. Terutamanya yang duduk jauh dari kawasan  yang ada pasaraya besar, aku tau memang susah nak jumpa produk ni.

Harga pengenalan : RM11/ satu botol . Tambah postage RM9 semenanjung.
Kalau nak beli, boleh whatsapp ke 019-3720661 atau pm inbox FB page Mulawa Fashion ya!

Tiba-tiba aku rasa rindu zaman sekolah!






Isnin, Januari 12, 2015

Cara mudah pakai tudung bawal dengan Fabric Starch



Apa yang mudah?
Senang nak bentuk jawapannya.

Jika anda sudah biasa menggunakan fabric starch, tentu maklumat ini tidak penting bagi anda.
Tetapi jika anda baru mengenali fabric starch , berikut ialah cara mudah menggunakannya ke atas tudung bawal atau tudung sekolah * jika anda masih belajar.


Langkah
Ada 4 langkah yang perlu anda lakukan

1. Iron tudung anda. Kemudian, lipat 2 dan iron untuk dijadikan penanda di mana patut anda sembur fabric starch. Secara logiknya, pastilah fabric starch perlu disembur pada bahagian awning muka. Dengan adanya garisan ini, ia dapat menjimatkan fabric starch anda daripada terlebih sembur ke bahagian yang tidak perlu. Elakkan pembaziran.

2. Buka lipatan tudung anda. Dan akan kelihatan garisan seperti pada gambar.

3. Sembur fabric starch pada bahagian tersebut. Biar semburan diserap ke dalam fabric

4. Iron pada tempat yang anda sembur tadi.SIAP

Mudah
Memang mudah. Beginilah yang perlu anda lakukan
Sekiranya tudung anda sudah berjahit di bahagian tengah seperti tudung sekolah, saya pasti anda tahu di mana hendak disembur fabric starch tersebut.

Dylon Spray Starch
Buat masa ini, Mulawa Fashion hanya menjual brand Dylon Spray Starch 300ml sahaja.
Selain tudung bawal, produk ini juga boleh digunakan untuk iron kemeja /baju anda.
Ia mengandungi silikon / dan kanji semulajadi yang akan menjadikan proses iron tersebut menjadi mudah. Ia mempunyai bau wangi yang menyenangkan apabila disembur.









Produk ini diimport dari Dublin,Ireland.
Berkesan digunakan ke atas semua fabric yang boleh dibasuh seperti tudung,baju, seluar, denim ,langsir dll yang anda rasakan sesuai.

Yang penting, ia mudah diserap!










Sebagai maklumat, Fabric Starch  Kiwi Kleen telah menjadi discontinue item tahun lepas.
Tetapi ada produk baru yang akan menggantikannya dengan penambah baikan formula asal.
Sekarang masih dalam proses " production" ..saya dah cuba sample dari pembuat !
Wangi, mudah serap dan best!

Tapi Dylon Spray starch pun okay juga!
Jom cuba dulu ...
Harga pengenalan :-
RM11/per unit. Postage RM9 semenanjung
Untuk order sila pm inbox Mulawa Fashion/ mulawafashion@gmail.com/whatsapp 019-3720661.

* Fabric starch tidak available untuk dipos ke sabah/sarawak kerana barang ini tidak dibenarkan untuk pengangkutan udara ( mengandungi bahan mudah terbakar)

Ahad, Januari 11, 2015

PM Facebook



Kisahnya,
aku tergelak sendiri bila terbaca reply di FB page yang menjawab Najib Razak
apabila ada pelanggan mereka yang memberi komen "PM" pada status yang di post.
Hehe..mungkin sekadar bergurau!

Tidak boleh
Hakikatnya, FB page tidak boleh memulakan PM.
Ini bermakna, pelanggan perlu PM FB page dahulu bagi setiap pertanyaan.
Hanya dengan cara ini, admin di FB page boleh membalas PM anda.
Bayangkan jika FB page boleh memulakan PM. Sudah tentu banyak PM promosi jualan yang anda akan terima. Haru jadinya inbox anda nanti.

Pastikan dahulu
Ya, ada juga peniaga online yang menjual menggunakan FB personal.
Mereka sudah tentulah boleh PM anda dahulu kerana yang digunakan bukanlah FB page.
Oleh itu, pastikan dahulu FB yang anda berurusan. Personal atau Page. Mudah bukan?
Benar, admin di FB page juga mempunyai FB personal dan boleh menghubungi anda.
Tetapi apabila mereka membuat PAGE sudah tentulah mereka senang berurusan di PAGE.
Ingat, bukan semua admin adalah pemilik PAGE. Ada sebahagian mereka merupakan pekerja bukan pemilik. Mana mungkin mereka mahu menggunakan FB personal untuk berurusan bagi pihak syarikat.

Tidak relevan
Sekiranya anda mengambil tahu dan ingin ambil tahu situasi ini, pasti anda bukanlah tergolong dalam golongan yang memberi komen PM pada status di FB page.

It's okay if you don't know
Tidak mengapa. Bukan semua perkara kita tahu bukan?
Menjadi tugas yang tahu untuk berkongsi maklumat kepada yang tidak tahu.
Aku juga mempunyai rakan yang tidak tahu bahawa kita dapat mengenalpasti jantina pada digit terakhir no kad pengenalan semasa di Universiti. Aku masih ingat bagaimana rakan aku beritahu betapa malunya dia bila maklumat seperti itu pun dia tidak tahu .
Jawapan aku pada dia, relax ..... tak payah nak malu sangat. Dah tahu tu..share la dengan orang yang tak tahu! Tak perlu condemn .... baru aman dunia. tak gitu?





Catatan Popular

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Header Illustration by JW Illustrations