Jumaat, Mac 06, 2015

Borong tudung bawal pelangi polka di Mulawa Fashion



Perasan tak?
Ya mesti ada perasan......
Bila start bulan March macam2 pattern corak yang akan keluar di pasaran.
Polka dot /Floral/Stripes dan macam2 lagi la............

Trend tetap trend!
Walaupun negara kita bukan negara yang bermusim kan..

Pelangi polka-design lama tapi tetap ada permintaan...
ramai peminat :)
Coming soon,
akan ada tudung bawal polka design yang lain.
Tunggu kami upload gambar nanti ya

By the way, kalau nak borong tudung bawal pelangi polka..silalah whatsapp ke 019-3720661.
20pcs =RM140 tidak termasuk postage.

Selain itu, corak2 tudung bawal floral pun ada..
sila klik sub menu Mulawa Borong Katalog pada header blog.
Kemudian whatsapp untuk pertanyaan/order ya.

Jumaat, Februari 27, 2015

Fesyen terkini tudung bawal satin amrina floral



Bawal satin printed.
memang popular sekarang ini.
Pelbagai corak yang cantik2 kelihatan dalam pasaran.

Di Mulawa Fashion, kini dijual Bawal Satin Amrina Floral.
Tiada corak printed di tepi tudung. Tetapi lis floral custom made yang didatangkan dalam 5 pilihan warna dijahit kemas di bahagian tepi tudung.

Tampak simple.
Fabrik satin cop senorita yang berkilat akan lebih berseri dengan lis floral kecil pada tudung.

Lis Floral custom made dari kami....
Ada 20 pilihan warna yang berbeza dan pastinya sesuai kalau digayakan bersama baju polos atau corak. Jom tengok warna-warna yang lain.






Berikut ialah harga yang ditawarkan :-
Bawal Satin Amrina Floral
RM24- sehelai
RM180 -10 helai
RM300 -20 helai
*tidak temasuk postage
dan anda boleh pilih warna yang anda kehendaki untuk pembelian secara borong.

Jika anda sukakan bawal satin plain tanpa lis floral pun ada.
Pilihan warna sama seperti bawal satin amrina floral pada gambar di atas.

Bawal Satin Plain
RM18- sehelai
RM160 -10 helai
RM200 -20 helai
*tidak temasuk postage
dan anda boleh pilih warna yang anda kehendaki untuk pembelian secara borong.

Jom beli tudung bawal satin di Mulawa Fashion bidang 45 inci
Untuk order anda boleh hubungi melalui whatsapp 019-3720661
atau pm inbox FB Page Mulawa Fashion sekarang

Nota:
Design lis floral juga available untuk tudung kain bawal plain.

Rabu, Februari 11, 2015

Tips menggunakan Fabric Starch pada tudung



Mulawa Fashion banyak menerima emel/whatsapp bertanyakan tentang penggunaan fabric starch. Antara soalan yang di tanya ialah :-

1. Macam mana nak guna?
2. Adakah fabric starch melekat pada iron?
3. Bolehkah fabric starch digunakan pada baju/kemeja?
4. Betulkah produk ini dapat mengeraskan bahagian awning tudung?

Jawapan
1. Macam mana nak guna?
- Sembur ke atas fabrik dan iron
2. Adakah fabric starch melekat pada iron?
-Tidak melekat . Fahami cara penggunaan .Sila baca sehingga habis entry ini untuk mendapatkan tips penggunaan yang betul.
3. Bolehkah fabric starch digunakan pada baju/kemeja?
-Boleh
4. Betulkah produk ini dapat mengeraskan bahagian awning tudung?
-Ya
5. Adakah produk ini berbau wangi?
-Ya

Untuk mereka yang masih belum pernah menggunakan fabric starch , info di bawah mungkin berguna untuk anda.

Starch
Dalam bahasa Melayu ialah kanji.
Kandungan dalam produk ini mempunyai bahan silikon dan  kanji semulajadi yang dapat membantu proses iron anda menjadi lebih mudah / mengeraskan fabrik

Tips penggunaan yang betul
Mudah sahaja caranya.
1. Goncang botol setiap kali anda mahu spray
2. Jarakkan 20cm dari fabrik semasa spray
3. Pastikan bahan meresap pada fabrik dan iron







Ahad, Februari 08, 2015

New Haircut



Aku memang suka potongan rambut pendek.
Kemas, senang jaga dan SUKA. hehe. Always a fan.
Okay ini kena highlight ..pendek yang tidaklah sampai menyerupai lelaki.

Seingat aku, tak pernah sekalipun aku berambut panjang sampai paras pinggang.
Asal lepas bahu je aku akan pergi gunting.
Tempat tinggal aku, ada satu salon rambut yang dikhaskan untuk perempuan sahaja.
Depan pintu ada tanda "lelaki tidak dibenarkan masuk". Best kan?

Tudung
Ya, walaupun bertudung ..itu bukan alasan untuk kita tidak mendapatkan haircut yang kita suka.
Untuk diri sendiri apa salahnya kan? Dan sememangnya dari zaman belajar lagi aku selalu pergi gunting rambut. Kalau raya orang cari baju raya kan..aku pulak sibuk nak dapatkan new haircut plus baju raya :)

Segar
Gaya rambut baru selalunya akan mendatangkan rasa "baru" dalam diri.
Pada aku la... korang boleh cuba kalau tak percaya.

Gunting rambut VS frust
Okay, yang ini aku confuse. Bukan confuse sebab baru tahu.
Tapi aku confuse kalau perkara ni dijadikan satu fakta.
Buktinya, soalan pertama yang aku terima bila beritahu pekerja salon tu aku nak rambut pendek ialah
" Merajuk ke dik ? = Frust dengan seseorang ke sampai nak gunting rambut pendek?

Takkan semua perempuan gunting rambut tu sebab frust..entah2 sebab rambut dia tertumpah cat nippon masa mengecat kan? Hehe. Okay! ini bukan sebab aku.










Sabtu, Februari 07, 2015

Beli borong tudung bawal pelangi petak murah




Price mark down untuk tudung bawal pelangi petak.
RM6.50  sehelai untuk minima pembelian 20pcs.
( 20 warna berbeza)
Jumlah : RM130 tidak termasuk postage
Postage RM13 semenanjung, RM17 sarawak,RM20 sabah
Bidang 45 inci


Whatsapp 019-3720661 untuk pesanan.atau boleh pm inbox FB page Mulawa Fashion

Selasa, Januari 27, 2015

Reload!




Mengekalkan tahap motivasi tertinggi dalam diri bukan mudah.
Sebab itulah ada waktu kita rasa okay, rasa tak okay, rasa down,rasa terlebih okay dan segala rasa.

Positif
Kekalkan berada dalam kelompok yang positif.
Secara tak langsung kita akan dapat serap tenaga positif itu.
Keluarga,rakan,cerita,lagu,kata-kata motivasi. Cari cara yang paling sesuai!

Rasa down
Sedangkan air ada pasang surutnya.
Biasala sesekali rasa down tu. Yang penting, jangan ambil masa yang lama untuk jadi positif semula.
Kadang-kadang rasa susah ini bagus jugak untuk jadikan kita lebih kuat dan berazam!

Dalam diri
Kuatkan semangat dalam diri yang paling penting.
Nak berjaya, memang banyak liku yang perlu kita hadapi.
Dan liku pulak takkan berhenti selepas kita dah berjaya.
Masa tu, pasti ada halangan lain yang akan kita jumpa nanti

Okay!
Masa untuk reload semuanya.
Lebih positif dan mulakan langkah-langkah untuk mencapai impian.




Offer Fabric Starch Minggu Ini di Mulawa Fashion ( 27hb - 31hb Januari 2015)




Siapa perlukan fabric starch?
Dan siapa perlukan tudung bawal baru ?
Jika jawapan anda YA, offer ini sangat sesuai untuk anda.

ANDA
Seperti yang kami beritahu dalam entry sebelum ini, fabric starch adalah produk yang perlu anda ada. Alasannya mudah, ia dapat menjimatkan masa anda semasa membentuk tudung. Kain tudung yang lembut kadang2 sukar dibentuk. Selepas anda sembur dan iron fabric starch pada tudung, fabrik tudung akan mengeras...... anda pun akan kekal CUN seharian memakai tudung yang cantik terbentuk. Ya, kami ingin memudahkan tugas anda.

BARU
Produk ini baru sahaja kami jual secara online pada bulan ini. Sambutan yang diterima amat menggalakkan. Majoriti yang membeli mengatakan mereka sukar mencari produk ini di kedai runcit biasa. Kami faham, biasanya produk ini banyak dijual di pasaraya besar sahaja. Yang tinggal berjauhan dengan pasaraya pasti susah nak cari kan? Sekali lagi, kami mudahkan untuk anda.

TUDUNG PERCUMA
Jangan lepaskan peluang ini!
Jika anda membuat pembelian 2 botol fabric starch pada harga RM37 termasuk postage, anda akan menerima sehelai tudung bawal amrina floral percuma, Warna baru yang dijahit khas untuk offer ini.
Warna yang akan diberikan tiada dalam senarai 20 warna sedia ada yang kami jual sekarang.
Warna apa? surprise...................

DIJAMIN
Okay tak produk ni?
Dah tentulah okay. Apakata anda cuba dahulu . Tak cuba tak tahu kan?
Dari feedback yang diterima oleh pelanggan sebelum ini ..produk ini:-
-Wangi
-Senang meresap pada kain
-Sembur ..fabrik akan keras dan senang nak bentuk

Sementara ada offer untuk harga 2 botol ini, bolehlah anda kongsi dengan kawan untuk buat pembelian 2 botol sekaligus. Lagipun , harga pengenalan RM11*tidak termasuk postage untuk satu botol akan berakhir hujung bulan ini. Bermula Februari, harga akan kembali pada harga asal RM13*tidak termasuk postage .

BAGAIMANA NAK ORDER?
pm inbox FB page kami Mulawa Fashion atau whatsappp 019-3720661 sekarang.
Order..buat pembayaran....dan anda hanya perlu tunggu fabric starch sampai di alamat penghantaran yang anda berikan! Mudah bukan?


Nota :
Offer di atas telah tamat. Sila rujuk harga di bawah bermula March 2015



Catatan Popular

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Header Illustration by JW Illustrations