Happy New Year 2016.

Banyak suka dan duka dilalui sepanjang tahun 2015.
Anda semua pun mesti melalui perkara yang sama kan!

Seperti biasa, entry new year ni pastinya akan aku gunakan untuk rekod angka2 penting my mulawa. Senang untuk buat perbandingan dengan prestasi tahun lepas.

Blog ni sekarang dan ada views 848,137   .... berbanding 664,262 new year 2015.
Target 1 juta views masih belum tercapai nampaknya.
Untuk FB pulak 30,178 likes ... berbanding dulu 26,944
Dan tambah lagi satu Google+  4, 418,696 views berbanding 2,876,407 views tahun lepas
TQ semua!

Semuanya atas sokongan anda juga.
Dan.... blog post juga yang teruk. Tiada peningkatan.
Mungkin sibuk dan mungkin juga gagal plan masa untuk post entry baru.
Akan diperbaiki .

Welcome 2016
Sungguh-sunguh, aku mengharapkan perkara paling terbaik berlaku tahun ini.

Juga aku doakan yang terbaik untuk korang semua ya!

Bye..bye 2015....
Tahun ini sambut 2016 sambil makan lewat malam bersama semua adik beradik lelaki aku yang sudah besar panjang.







Assalamualaikum semua,

Kini, kami wujudkan group borong tudung khas untuk anda.
Melalui group, kami akan update anda design terbaru samada melalui group FB atau pun  whatsapp broadcast ( Tiada group dalam whatsapp diwujudkan untuk mengelakkan anda menerima notifikasi yang mungkin anda rasakan mengganggu whatsapp anda).

Group borong
Ini ialah link group . Klik sini
Selain group FB, anda juga boleh mendapatkan update melalui whatsapp.
Sila taip " update borong" dan whatsapp ke 019-3720661 untuk info.

Faedah
Selain menerima update, anda akan menerima :-
1.Sehelai tudung percuma bagi setiap pembelian 20pcs design yang sama.
2.Diskaun sempena bulan hari jadi anda
3.Dan lain-lain................ whatsapp untuk tahu cara mendapatkan faedah ini

Jom la join
Jangan tunggu lagi...............
Sebelum group ini kami tutup, whatsapp saja 019-3720661 untuk info,
Jika anda baru berniaga tudung, inilah peluangnya...........
kami bantu anda untuk mendapatkan stok tudung pada harga yang berpatutan


Promosi 9eptember special telah berakhir,
In bermakna promosi 10ctober awesome akan bermula.

It's perfect 10.
Sempena oktober ini, anda boleh beli tudung berikut secara runcit pada harga RM10 sehelai.
Harga pos setiap 1-5 helai ialah RM6 sm, RM9 ss
* Bergantung kepada kod available





Untuk promosi tudung pada harga borong pula,
sila klik link di bawah
Design 1
Design 2
Tiada rahsia.
Ramai wanita sukakan bunga.

KENAPA?
Senang je jawapannya.
- Feminin
- Cantik
-Warna menarik
 Sesuai sangat dengan wanita kan.

YANG MANA SATU
Bunga besar atau bunga kecil yang cute?
Terpulang pada citarasa wanita itu sendiri. Biasanya, kalau baju kurung dah tentu ramai yang sukakan motif bunga-bunga kecil. Nampak ayu! Kalau tudung juga begitu.
Kalau bunga besar..kenalah pandai pilih.Takut tersama dengan corak pada langsir pula nanti.




POPULAR
Ros, Sakura dan Carnation.
Tiga jenis bunga ini selalu jadi pilihan apabila memilih fabrik bermotifkan bunga.
Mungkin kerana kuntumannya yang cantik kan.


 MINAH BUNGA
Sesekali apa salahnya. Asyik bergaya dengan baju/tudung polos, corak belang, polkadot saja...
Cuba pilih corak bunga pula. Cantik dan pasti cantik.

P/S : Check out tudung bawal baru september bermotifkan corak bunga 3D. Klik sini



bangun pagi untuk pergi kerja/kuliah.

Wow!
Bab terlambat bangun ni memang satu keadaan yang kalau boleh tak nak hadapi. Boleh sakit jantung dibuatnya. Biasa berlaku kalau terlampau letih dan terus tidur mati malam sebelumnya.


Kalau dah terlambat tu, mandi biasa 30 minit boleh jadi 3 minit.
Drive kereta penuh berhemah...tetiba boleh jadi racer.

Tapi kalau perempuan terlambat bangun, dia memang tak akan sanggup keluar rumah dengan pakai tudung tanpa iron kan? Walaupun lambat...sambil meloncat tergesa2 tetap nak iron tudung!

Okay, masa ini lah fungsi tudung jenis fabrik crumple akan jadi penyelamat.
Sebab..tak perlu iron pun. Terus pakai je . Mudahkan!
Kalau masih tiada koleksi jenis tudung seperti ini, dapatkan lah satu. Di waktu diperlukan, memang kita perempuan akan sangat berterima kasih dengan pencipta fabrik jenis crumple.

Nota:
Klik sini, untuk lihat design shawl crumple available di Mulawa Fashion

9eptember Special
Purchase with Purchase.

Promosi apa tu?
Beli item pertama dan tambah pembelian item ke 2 dengan mendapat harga diskaun

Bila mula dan bila habis?
Bermula september 1hb hingga 30hb

Boleh pilih item ke 2 tak?
Tidak boleh. Semua design telah dipasangkan secara rasmi. Tak boleh berpisah katanya!

Satu warna saja ke ...dekat gambar ada 1 warna je...
Tak. Akan dapat warna tudung yang berbeza mengikut warna sedia ada setiap design.Boleh check warna tudung yang lain tu pada link ni.

Boleh pilih warna tak?
Maaf, tak boleh. Kalau borong memang ada rules dia - kena ambil semua warna yang available. Kalau pilih, nanti tak habis pula semua warna yang tak berapa cantik tu. Semua pakat pilih yang cantik saja. Tapi kalau bawal kosong  boleh pilih. 

Berapa harga?
Bab ni mudah saja...semua harga sudah terpapar pada gambar.

Kalau order, bila sampai ya?
Pengeposan kami setiap rabu dan sabtu sahaja ( kecuali sabtu minggu pertama)
Pembayaran mestilah dilakukan sehari awal. Biasanya kalau alamat bandar akan ambil masa 1-2 hari. Kalau alamat kawasan dalam sikit, mungkin ambil masa lebih lagi. Semuanya bergantung kepada proses penghantaran poslaju ..termasuk abang poslaju atau abang posmen.

Okay, macam mana nak order?
Boleh whatsapp 019-3720661 / emel mulawafashion@gmail.com atau isi je form dekat blog ni/pm inbox fb page Mulawa Fashion. Whatsapp/SMS ya, sbb orang yang jaga whatsapp tu kena check barang dengan orang yang jaga stock..kalau call, dia tak dapat nak bagi jawapan on the spot.Lagipun, boleh la jimat credit anda kan.

Bagaimana rate untuk penghantaran ke Brunei/Singapore?
Ikut rate berat Poslaju.
Brunei 
( 500g pertama RM43 ...add RM6 utk setiap 500g berikutnya) dan add 25% ( fuel+handling charges)

Singapore
( 500g pertama RM40 ...add RM5 utk setiap 500g berikutnya) dan add 25% ( fuel+handling charges)

Dekat mana ya nak tengok senarai tudung promosi ni?
Klik link ni ya.TQ

Ok, ni soalan last. Dekat mana nak ucap tq dekat admin blog :)
Dekat sini je...sama-sama. Jangan lupa tengok list..mana tau ada yang berkenan...boleh la shopping kan.


Merdeka
Lagi 30 minit negara akan menyambut hari kemerdekaan.
Salam merdeka untuk semua dari kami di Mulawa Fashion.
Tanggal 31 Ogos memang penuh makna bagi semua rakyat Malaysia.

Wajah baru
Anda dah perasan? Ya, blog kami berwajah baru sekarang.
Sengaja kami pilih tarikh 31 Ogos untuk muncul dengan imej yang baru. 
Lebih mesra dan mudah dibaca untuk mereka yang melawat ke blog ini dengan menggunakan smart phone. Dan, lebih tersusun jika anda membaca dari laptop.

Halaman baru
Melalui blog ini, kami wujudkan 4 halaman baru iaitu :-
1. Katalog Tudung borong online
2. Fabric starch
3. Playmat korea parklon
4. Projek kurus
Semoga 4 halaman ini menjadi ruangan yang bermanfaat untuk kita semua berkongsi info.

Terima kasih semua!