Rabu, April 09, 2014

Drama Never Ends



Tajuk entry je bahasa inggeris.
Isi ...bahasa melayu la :)

Drama, drama,drama...
dah lama aku tak ada masa nak tengok drama.
Bukan tak suka, cuma tak sanggup nak tunggu..terpacak setiap hari menanti..
masa zaman2 belajar dulu..memang sanggupla turung bilik TV tengok drama :) ..hehe
dan biasanya kalau ada drama ..atau sukan ..memang aku akan pilih sukan! serious, no lie...

Dan sekarang ni...........aku akan tengok drama..bila time balik kampung.
Sebab? mak aku tengok drama..
soalan aku pada mak aku..
> drama apa ni mak?
> siapa berlakon?
> cerita pasal apa ni mak?
> bla..bla..bla  pastu aku cakap, mak alih channel sukan boleh? haha
confirm mak aku tak bagi....

Okay, suka je tengok drama....bukan tak suka langsung :)
cuma selalu ketinggalan.... biasanya aku tengok kat internet je..
tak follow kat tv..dan soalan aku pada adik aku..cerita apa best sekarang ya? rekomen boleh?

Anyway, sekarang aku nak tengok drama Ariana Rose..
ketinggalan kereta api sangat kan.... dah lama habis kot.
Biarla...yang penting..better late than never
Sebelum aku tengok habis....
aku nak lawat2 FB page pasal Keith Foo dan Ariana Rose dulu utk dapat feel  :) boleh????



Khamis, April 03, 2014

Tudung Bawal Amrina Floral



Semuanya bermula bila ramai yang pm ke inbox..
bertanyakan soalan macam ni.......

salam sis,
ada tak tudung bawal baru?
tapi bukan yang jenis printed..............

lebih kurang macam tu la soalannya..

itulah permulaan cerita macam mana idea nak menghasilkan bawal amrina floral bermula.
Pilih sample cotton floral ...............mmg bnyk yang cantik2 kilang tunjukkan.
tapi, nak membelinya kena ambil semua ..phewwww   ..ber ela2 kena ambik.
kalau la boleh ambil sikit2 dan ambil banyak design kan heaven!!!!

Hope anda suka...
dan alhamdulillah sambutan yang diterima pun boleh membuatkan aku tersenyum :)
Ada 20 warna semuanya........
check out gambar dibawah ya
untuk order, pm saja ke inbox FB Mulawa Fashion


Rabu, April 02, 2014

I'm back....................



Tapi tak tahu la akan
sentiasa update blog atau tak :)

Kesibukan sekarang memang ditahap luar kawalan
sampai nak update blog selalu pun dah makin susah.

anyway, akan ku blog jugak selagi mampu..
walaupun aku tahu..tak de sape pun yang rindu dgn tulisan aku .hehe

Khamis, Februari 06, 2014

Contest Time di Mulawa Fashion



Sempena keluaran design terbaru kami ..bawal super mulawa di Mulawa Fashion,
pihak kami akan mengadakan 1 pertandingan khas untuk anda .
Kali ini, kami akan pilih 10 pemenang. best kan...
manala tau..kali ini anda yang BERTUAH.

Untuk menyertai contest ini, sila rujuk langkah di bawah:-
1. Pilih 1 gambar daripada album ini ( sila klik) dan save/snapshot  gambar tersebut.
*Gambar yg dipilih mestilah gambar tudung yang anda ingin menangi.
2. Upload gambar itu di FB/Twitter/Instagram anda bersama status/caption menarik
3. Status /caption mestilah disertakan dengan link FB Mulawa Fashion*wajib
4. Setelah di upload... letakkan link status anda di wall FB kami atau anda juga boleh pm kami di FB inbox link tersebut

SYARAT PENYERTAAN

Penyertaan 
di buka kepada sesiapa sahaja yang mempunyai akaun FB/Twitter/Instagram

Tarikh contest
Bermula 6.2.2014 sehingga 6.3.2014

Pemenang /Hadiah
10 pemenang akan dipilih secara adil dan saksama.
Setiap pemenang akan menerima 2 helai tudung. Sehelai tudung ialah gambar tudung yang anda pilih untuk upload, dan sehelai lagi adalah diberikan oleh pihak kami.
Di antara 10 pemenang, pihak kami akan memilih SEORANG PEMENANG UTAMA dan beliau akan menerima hadiah wang tunai sebanyak RM100.* akan kami bank in ke dalam akaun pemenang
Pemenang dipilih berdasarkan status/caption yang paling menarik dan berpengaruh dalam mempromosikan design terbaru keluaran Mulawa Fashion.

Jadi, tunggu apa lagi?
Terus je la klik link album yang diberikan di atas...dan anda sudah boleh merancang strategi untuk menang.
TQ..sebarang pertanyaan boleh diajukan ke emel kami - mulawafashion@gmail.com

Rabu, Februari 05, 2014

Tudung Bawal Baru 2014 di Mulawa Fashion



Girls who love football..
They are not weird, they are RARE

Nantikan design terbaru kami....bawal baru super mulawa
simple tapi tetap cun.
semua gabungan warna diinspirasikan dari warna2 jersey pasukan liga super Malaysia.
bagi yang tak minat bola..kami juga menyediakan design seperti ini tetapi menggunakan kombinasi warna yang lain (tidak seperti warna jersey) dan juga corak lain yg cantik...
COMING SOON... di FB kami : Mulawa Fashion


Terima kasih official photographer : Salam Cempreng
dan tukang edit poster yg lawa ni : www.fadhlianas.com

Juga terima kasih kepada model kami Farah dan Ika.
dan make up artist : Syaza

p/s : semua gambar /info/harga tentang tudung bawal baru 2014 ni akan aku masukkan dalam entry khas yang akan menyusul nanti..........

Sabtu, Januari 25, 2014

Warna Baru Tudung Bawal Kosong Cop Butterfly di Mulawa Fashion



Okay,
warna baru dah sampai untuk tudung bawal kosong cop butterfly.
Kali ni ada 12 warna semuanya..


Jika anda ingin mendapatkan warna warna ni...
silalah klik link ni ya .. ada decription warna /harga bagi setiap kod tersebut..
pm kami di inbox  FB Mulawa Fashion ya nanti :)

Nak beli tudung ni secara borong min 10pcs pun boleh .........




Khamis, Januari 16, 2014

Air Panas



Memang kegemaran aku.
teh panas, kopi panas, teh o panas ..memang sedapla kalau dapat.
suam2 tak main okay...letak limau lagi la tak ...not my taste!

Nak kata , ada super power tak jugak.
tapi mmg aku mampu minum air yg panas tu.
Pendek kata... tutup air lepas cerek berbunyi..tuang dalam teko dan bancuh..
tuang dalam cawan..terus aku boleh minum.
sebenarnya tak de la hebat mana pun..cuma teknik kawalan air masuk ke dalam tekak aku tu
ala2 taraf olimpik kot. hehe

yg best nya, kalau dulu masa kecik mak aku bancuh air ..
aku la dapat minum paling banyak..
kalau mak aku baru siap menggoreng pisang..
aku la yang dapat makan paling banyak jugak..
sebab adik beradik yg lain masih terkial2 meniup air dan goreng pisang yang tengah berasap tu.
best.aku suka dapat minum dan makan paling banyak masa tu...tamak gile!
tak main la tiup2 air dgn goreng pisang bagi sejuk... kelasss kan aku?

Dan sekarang ni aku suka benar minum air yang letak susu pekat manis dalam tin.
mmg tak elok langsung untuk kesihatan kalau di amalkan tiap2 hari.
masalahnya, tiap2 hari aku bancuh dan minum jugak.
dengan adanya entry ni..semoga aku insapp dan berhenti minum letak susu pekat manis setiap hari. hmmm
harapnya la. dan lepas ni kalau pergi kedai , aku nak buat2 tak nampak je dekat tin susu pekat manis tu.
Siapa kau? sorry tak kenal!aku tak nak beli!





Catatan Popular

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Header Illustration by JW Illustrations