Jumaat, Mac 27, 2015

3 cara menurunkan berat badan yang paling utama



Ya, setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza tentang cara terbaik untuk menurunkan berat badan. Ini pendapat aku!

3 langkah
Ini tiga perkara yang aku sentiasa percaya dapat membantu menurunkan berat badan secara berkesan.
1. Bersenam
2. Mengawal pemakanan
3. Supplement ( Pilih yang sesuai dan jangan obsess)
Dan aku andalah peminat langkah no. 1- BERSENAM

Bersenam
Always a fan!
Biasakan diri . Displinkan diri dan sentiasa konsisten melakukan senaman.
Body workout / Body toning / Cardio workout.
Ada pelbagai video yang mudah anda cari di YOUTUBE dan pelajari.
Alasan aku memilih senaman sebagai yang paling utama sangat mudah! Kerana aku tidak suka mengamalkan diet ketat. Aku tidak mahu kehilangan peluang menikmati juadah yang sedap-sedap,

Simple formula 
Kalori masuk =Kalori keluar

Kawal pemakanan
Believe me. Bukan mudah. Dugaan ada di mana-mana.
Tiba-tiba terasa nak makan. Balik kampung mak masak sedap-sedap. Outing kawan belanja.
Itu baru sikit dan aku percaya banyak lagi dugaan lain kan kalau bab makan.
Kawal di sini bermaksud anda tahu bila anda mahu berhenti atau bila anda boleh atau tidak boleh mengambil makanan yang ingin di makan. Sebagai contoh : Jika semalam anda sudah makan nasi ayam ...apakata esok tak perlu ambil nasi? atau ambil nasi dengan kuantiti yang lebih sedikit dari semalam. Di sinilah kaitan No. 1 dan No. 2 - saling melengkapi.

Supplement
atau slimming product yang banyak di pasaran.
Okay, aku mengaku aku tidak obsess dengan langkah no. 3 ini. Lagipun langkah ini memerlukan belanja berbanding langkah no. 1 dan no. 2. Walaubagaimanapun, aku tidak katakan langkah ini tidak berkesan. Bukan tiada yang berjaya menurunkan berat badan melalui langkah ini. Yang penting, anda tahu apa yang sesuai untuk anda..dan jangan mengharapkan langkah ini semata2 tanpa melakukan dua langkah di atas- senaman dan kawal pemakanan.

Aku lebih gemar mengambil produk yang memberikan faedah kesihatan berbanding yang menumpukan objektif untuk kurus semata-mata. Buat masa sekarang aku ambil stevia kerana aku dalam proses untuk mengurangkan pengambilan gula dalam minuman.


So, ini pendapat aku!
Jika anda mahu tahu lebih lanjut tentang video senaman atau di mana aku beli stevia atau apa saja tentang cara menurunkan berat badan " cara aku" silalah hubungi di mulawafashion@gmail.com atau whatsapp 019-3720661 ya.

Jom sama-sama kita jadi lebih kurus dan lebih sihat!




Selasa, Mac 24, 2015

Beli online tudung kanak-kanak / Shawl Instant Kids dan Tudung Instant Kids



Assalamualaikum semua :)

Jika anda mencari tudung kanak-kanak, sila baca entry ini sepenuhnya.
Kami mendapat ramai permintaan di pm/whatsapp bertanyakan tentang tudung kanak-kanak.
Atas permintaan ramai, kini tudung kanak-kanak available untuk dibeli secara borong atau runcit.

Apakata hadiahkan tudung kepada si comel kesayangan anda. Tentu sangat cute bila mereka pakai nanti kan. Dan yang penting dapat melatih si kecil untuk menjaga aurat mereka.

Jika anda berniaga tudung dan ingin beli borong secara online, sila lihat 2 design available seperti di bawah. Setiap pembelian borong 20pcs, anda layak menerima gambar ini tanpa watermark bagi memudahkan promosi jualan anda nanti.

Jangan tunggu lagi! jom order tudung kanak-kanak di Mulawa Fashion sekarang.
Whatsapp 019-3720661 atau pm inbox FB page Mulawa Fashion untuk pembelian /pertanyaan ya.




Khamis, Mac 19, 2015

Aku nak kurus dan sihat



Klik sini untuk entry yang lain tentang aku nak kurus dan sihat
********************

Semua orang nak kurus dan sihat.
Kurus yang dimaksudkan di sini bukanlah "skinny" ya.
Maksud aku ialah kurus yang yang berat badan serta ketinggian menepati ciri-ciri berat badan ideal (BMI)

3 Perkara
Untuk kurus dan sihat, aku sentiasa mempercayai 3 perkara ini.
1. Bersenam
2. Mengawal pemakanan
3. Supplement ( pilih yang sesuai )
* akan aku ulas 3 perkara ini dalam next entry nanti

Memulakan
Ya, memulakan adalah perkara paling sukar. Bayangkan, daripada tidak bersenam kerana telah meninggalkan aktiviti ini sekian lama kepada bersenam . Painful. Tetapi tidak mengapa, kerana aku bukanlah lemah sangat untuk mengalah awal. Itu yang aku beritahu pada diri sendiri semasa mahu memulakan senaman pada Oktober tahun lepas.

Sebab
Ada dua sebab kenapa aku ingin jadi lebih kurus dan sihat.
1. Rakan terdekat mengalami masalah jantung disebabkan kolestrol walaupun umur dia belum mencapai 30 tahun
2. Sedih melihat banyak pakaian dalam almari aku yang tidak muat/ tidak se"cun" dulu bila pakai.
Dua sebab ini! Trigger!

Bersenam
Setelah halangan "memulakan" berjaya ditempuh, selepas itu segalanya nampak tidak terlalu sukar. Bermula dengan mencari pelbagai video senaman di YOUTUBE, akhirnya aku jumpa juga yang sesuai dan berkesan kerana aku sendiri telah lihat hasilnya. HAPPY. Melakukan senaman sentiasa menjadi keutamaan aku dalam proses untuk kekal  kurus kerana aku bukanlah seorang yang mengamalkan diet ketat. Bagi aku simple, kalori masuk = kalori keluar, Jadi jika aku banyak makan, maka aku akan tingkatkan masa dan cara senaman .

Inspirasi/Motivasi
Ini yang diperlukan supaya tidak mudah putus asa. Semoga tulisan aku dapat memberikan inspirasi dan motivasi kepada anda yang juga seperti aku - ingin lebih kurus dan sihat. 

Banyak yang akan aku kongsikan di sini nanti, Tunggu entry seterusnya ya!



Never Give Up,













Isnin, Mac 09, 2015

3 in 1



Letak semua sekali kat sini.
Senang kerja.

Bermula hari ini, semua update tentang tudung, parklon playmat dan fabric starch akan di update di blog ini. Don't worry, semuanya akan kita organise baik2 ya.
Ada sub- menu di atas untuk memudahkan anda klik.

Now, FB saja yang ada 3. 
Instagram pun sama macam blog. semua kita update je dalam @mymulawa.
* Klik gambar social media di sebelah penjuru kanan.

Ada satu blog ni senangla sikit nak kemas..tak gitu?

Jumaat, Mac 06, 2015

Borong tudung bawal pelangi polka di Mulawa Fashion



Perasan tak?
Ya mesti ada perasan......
Bila start bulan March macam2 pattern corak yang akan keluar di pasaran.
Polka dot /Floral/Stripes dan macam2 lagi la............

Trend tetap trend!
Walaupun negara kita bukan negara yang bermusim kan..

Pelangi polka-design lama tapi tetap ada permintaan...
ramai peminat :)
Coming soon,
akan ada tudung bawal polka design yang lain.
Tunggu kami upload gambar nanti ya

By the way, kalau nak borong tudung bawal pelangi polka..silalah whatsapp ke 019-3720661.
20pcs =RM140 tidak termasuk postage.

Selain itu, corak2 tudung bawal floral pun ada..
sila klik sub menu Mulawa Borong Katalog pada header blog.
Kemudian whatsapp untuk pertanyaan/order ya.

Jumaat, Februari 27, 2015

Fesyen terkini tudung bawal satin amrina floral



Bawal satin printed.
memang popular sekarang ini.
Pelbagai corak yang cantik2 kelihatan dalam pasaran.

Di Mulawa Fashion, kini dijual Bawal Satin Amrina Floral.
Tiada corak printed di tepi tudung. Tetapi lis floral custom made yang didatangkan dalam 5 pilihan warna dijahit kemas di bahagian tepi tudung.

Tampak simple.
Fabrik satin cop senorita yang berkilat akan lebih berseri dengan lis floral kecil pada tudung.

Lis Floral custom made dari kami....
Ada 20 pilihan warna yang berbeza dan pastinya sesuai kalau digayakan bersama baju polos atau corak. Jom tengok warna-warna yang lain.






Berikut ialah harga yang ditawarkan :-
Bawal Satin Amrina Floral
RM24- sehelai
RM180 -10 helai
RM300 -20 helai
*tidak temasuk postage
dan anda boleh pilih warna yang anda kehendaki untuk pembelian secara borong.

Jika anda sukakan bawal satin plain tanpa lis floral pun ada.
Pilihan warna sama seperti bawal satin amrina floral pada gambar di atas.

Bawal Satin Plain
RM18- sehelai
RM160 -10 helai
RM200 -20 helai
*tidak temasuk postage
dan anda boleh pilih warna yang anda kehendaki untuk pembelian secara borong.

Jom beli tudung bawal satin di Mulawa Fashion bidang 45 inci
Untuk order anda boleh hubungi melalui whatsapp 019-3720661
atau pm inbox FB Page Mulawa Fashion sekarang

Nota:
Design lis floral juga available untuk tudung kain bawal plain.

Rabu, Februari 11, 2015

Tips menggunakan Fabric Starch pada tudung



Mulawa Fashion banyak menerima emel/whatsapp bertanyakan tentang penggunaan fabric starch. Antara soalan yang di tanya ialah :-

1. Macam mana nak guna?
2. Adakah fabric starch melekat pada iron?
3. Bolehkah fabric starch digunakan pada baju/kemeja?
4. Betulkah produk ini dapat mengeraskan bahagian awning tudung?

Jawapan
1. Macam mana nak guna?
- Sembur ke atas fabrik dan iron
2. Adakah fabric starch melekat pada iron?
-Tidak melekat . Fahami cara penggunaan .Sila baca sehingga habis entry ini untuk mendapatkan tips penggunaan yang betul.
3. Bolehkah fabric starch digunakan pada baju/kemeja?
-Boleh
4. Betulkah produk ini dapat mengeraskan bahagian awning tudung?
-Ya
5. Adakah produk ini berbau wangi?
-Ya

Untuk mereka yang masih belum pernah menggunakan fabric starch , info di bawah mungkin berguna untuk anda.

Starch
Dalam bahasa Melayu ialah kanji.
Kandungan dalam produk ini mempunyai bahan silikon dan  kanji semulajadi yang dapat membantu proses iron anda menjadi lebih mudah / mengeraskan fabrik

Tips penggunaan yang betul
Mudah sahaja caranya.
1. Goncang botol setiap kali anda mahu spray
2. Jarakkan 20cm dari fabrik semasa spray
3. Pastikan bahan meresap pada fabrik dan iron







Catatan Popular

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Header Illustration by JW Illustrations