Selasa, Julai 22, 2014

Jom pakat selfie raya ini bersama Mulawa Fashion



Jom pakat selfie raya ini..dan anda mungkin pemenang yg akan menerima hadiah tudung dari kami untuk 3 bulan berturut - turut
Caranya:-
1. Selfie bersama tudung yang dibeli dari Mulawa Fashion
( sah untuk semua design tudung yg pernah dibeli dari kami)
2. Upload di Instagram atau Facebook anda
3. Letakkan caption/status terbaik anda dengan hashtag #ilovemulawa dan tag kami pada yang berikut:-
............ @mymulawa untuk Instagram
............ Mulawa Fashion untuk Facebook
4. Contest bermula pada hari raya pertama hingga hari raya ke-10
5. Gambar selfie anda akan kami upload di album FB kami.
6. 3 pemenang bertuah akan kami pilih berdasarkan caption/status serta gambar yang terbaik.
TQ......


Ahad, Julai 13, 2014

Jom Beli Shawl Raya Online di Mulawa Fashion Sempena Aidilfitri 2014



Shawl Princess
Klik link untuk info
Shawl Princess
Klik link untuk info
Shawl Plain Cop Butterfly
Klik link untuk info
Shawl Plain Cop Butterfly
Klik link untuk info

Sabtu, Julai 05, 2014

Beli tudung bawal online RM10 sehelai di Mulawa Fashion




Duit merah atau RM10.
hanya dengan amount ini anda boleh memiliki koleksi mulawa bawal amrina floral atau bawal amrina fancy petak sehelai. Harga biasa kami ialah RM14 sehelai.

Sempena aidilfitri yang bakal menjelma, anda boleh jadikan tudung ini sebagai salah satu pilihan tudung raya 2014 anda. Mudah saja nak dapatkan . Kerana anda hanya perlu beli tudung secara online di FB page kami iaitu Mulawa Fashion. sila klik link untuk lihat photo album

Tudung bidang 45 inci ini kami datangkan dengan 20 pilihan warna- perincian floral dan 5 pilihan warna perincian fancy petak. Unik kerana ia "custom made" dari kami .


Mana satu pilihan anda? floral atau fancy petak?
apa kata anda beli dua-dua sekali sebelum kehabisan stok.
Tudung murah dan berbaloi untuk dibeli sekarang

Jom shopping tudung raya 2014 online di Mulawa Fashion ya.

Khamis, Julai 03, 2014

Jom beli tudung raya 2014 di Mulawa Fashion




atau dengan kata lain beli tudung bawal online :)
Inilah dia design sempena hari raya aidilfitri 2014
dari kami di Mulawa Fashion. custom made ya.
Suka tak ? kalau suka beritahu kawan .... kalau tak suka kami relakan.hehe

Semua sekali ada 20 kod yang available.
sila klik link utk lihat info tudung ya
Happy shopping tudung raya 2014 ....

p/s : entry pendek saja....nanti aku akan buat entry panjang utk design tudung raya ni.




Sabtu, Jun 07, 2014

Jom bersenam



Jom kan saja.
Tapi nak istiqamah bersenam setiap minggu memang susah betul nak buat.
Bila terlalu rajin...sampai setiap hari pun nak bersenam
Bila malas... paham2 je la kan. kau memang YOYO

Masa belajar dulu.....aku memang kaki jogging.
Stamina tahap terbaikla konon... joging satu padang beberapa pusingan2 pun aku steady.
Sekarang ni, bagi aku joging satu taman perumahan yang kecil pun mungkin aku menangis.haha
SEMPUT.

Maka, gembira la lemak 4 inci aku ni sebab masih boleh menumpang dalam badan aku.
Tapi untuk sekejap je la ya. Sebab aku rasa nak rajin balik bersenam ni. INSAF

Caranya? bersenam la .....
Fokus pada body part yang nak dikuruskan sahaja.
Pil kurus? ....maaf, aku tolak semua ni. TAK PERNAH MAKAN
Sebab pada aku ............NO SHORT CUT.
aku cuma nak sihat je... sambil exercise utk kurus dapat tingkatkan stamina
Sape2 nak link video cara senaman aku..emel je ke mulawafashion@gmail.com
Nanti aku kongsikan. KALAU RAJIN, PASTI ADA HASIL.tak gitew?




Ahad, April 20, 2014

Gaya terbaru pemakaian tudung bawal



Sekarang ni, ramai betul yang suka pakai tudung bawal letak kerongsang depan tudung.
Sesekali bergaya ikut trend..apa salahnya. yang penting simple dan sopan kan...

Ini..tudung bawal 4 segi tau..tak ada jahit2 tengah tudung
Mulawa Bawal Amrina Fancy Petak..sila klik link 


Spring season di negara bermusim sekarang..
pattern polkadot pun tengah in sekarang
Mulawa Bawal Pelangi Polka .. sila klik link
Inilah gayanya.... cun tak?
mudah je nak pakai...
tudung bawal ni memang sesuai kalau pin di bawah dagu tanpa jahit macam tudung sekolah tu kan..
okay, kalau nak bergaya macam ni... lihat step dibawah :-

1. Lipat tudung bawal 4 segi seperti biasa dan pin bawah dagu
2. Samakan hujung tudung seperti pada gambar
3. Ambil jarak 5 jari dari hujung tudung dan pinkan ...
a: cucuk pin atas tudung ke bawah dan pin semula keatas..
b: kemudian selang dalam jarak satu ibu jari dan ulang langkah 'a'
c : Buat 3 kali /4 kali lipatan
4. Tamatkan pin ...kerongsang kecil boleh juga digunakan ..lagi cute dan tak berat
5. Tarik sedikit bahagian atas bahu untuk kemasan
6. Pin belakang leher sekiranya anda suka supaya tudung lebih terletak
7. Tudung siap untuk digayakan..sekiranya mahu tudung berbentuk oval.. masukkan bahagian hujung depan tudung ke dalam dan pinkan
selamat mencuba....
dan kalau nak order tudung ni semua..sila pm inbox fb page Mulawa Fashion ya.
harga : RM14 sehelai tidak termasuk postage


Rabu, April 09, 2014

Drama Never Ends



Tajuk entry je bahasa inggeris.
Isi ...bahasa melayu la :)

Drama, drama,drama...
dah lama aku tak ada masa nak tengok drama.
Bukan tak suka, cuma tak sanggup nak tunggu..terpacak setiap hari menanti..
masa zaman2 belajar dulu..memang sanggupla turung bilik TV tengok drama :) ..hehe
dan biasanya kalau ada drama ..atau sukan ..memang aku akan pilih sukan! serious, no lie...

Dan sekarang ni...........aku akan tengok drama..bila time balik kampung.
Sebab? mak aku tengok drama..
soalan aku pada mak aku..
> drama apa ni mak?
> siapa berlakon?
> cerita pasal apa ni mak?
> bla..bla..bla  pastu aku cakap, mak alih channel sukan boleh? haha
confirm mak aku tak bagi....

Okay, suka je tengok drama....bukan tak suka langsung :)
cuma selalu ketinggalan.... biasanya aku tengok kat internet je..
tak follow kat tv..dan soalan aku pada adik aku..cerita apa best sekarang ya? rekomen boleh?

Anyway, sekarang aku nak tengok drama Ariana Rose..
ketinggalan kereta api sangat kan.... dah lama habis kot.
Biarla...yang penting..better late than never
Sebelum aku tengok habis....
aku nak lawat2 FB page pasal Keith Foo dan Ariana Rose dulu utk dapat feel  :) boleh????



Catatan Popular

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Header Illustration by JW Illustrations