Aku dan Mat Bangla


Hari ni aku dan Mat Bangla tu berada di bumi Malaysia.
Bezanya, aku rakyat negara ni dan dia rakyat Bangladesh

Hari ni aku dan Mat Bangla tu berada dalam kedai jahit yang sama
Bezanya, aku nak beli jarum mesin jahit tepi dan dia nak ambil kain dia hantar utk jahit tepi.

Hari ni aku dan Mat Bangla tu di layan oleh tauke kedai jahit yang sama
Bezanya, aku dilayan dengan baik sekali dan dia tidak....

* Ada gaya sajak tak?

Sedih...aku sedih kalau tengok orang tak hormat orang lain.
Please....boleh tak hormat orang sikit?
Jangan malukan orang depan orang lain.
Jangan marah2 orang depan orang lain.
Tak kisahla dia sapa...bangsa apa.... muda ke tua...
Hormat orang sebagai manusia....

Tauke : Nah kain awak
Mat Bangla : Kenapa tak buat lubang utk butang baju ?
Tauke : Saya tak boleh buat ....
Aku : Dalam hati ala2 Sinetron Indonesia ( Mengapa ya..tidak diberitahu masa terima order ...yang butang baju nya ngak boleh dibikin?????)
Mat Bangla : Diam
Tauke : Nah, ambik kain awak.Pergi balik
Mat Bangla : Diam
Tauke : Nah ....pergi balik..pergi balik Bangladesh
Mat Bangla : Diam

* Ayat last tu aku memang tak boleh blah..........


Malas nak cerita panjang2...
Moral of the story : Please, boleh tak kita lebih menghormati orang lain?

Seriuskan entry aku kali ni....
Apa2 pun... aku dapat menjahit hari ni.
Dan , dah siapkan Tudung Bawal Polkadot + Ring Beads.

Ring Beads
 
 
Check out fb tomorrow ya utk tau harga dia :)
 
Mat Bangla tu?
Entah...aku tak tau dia dapat siapkan ke tak baju dia nak buat..
Atau...
Kalau dia just pekerja yang dtg ambik kain je tadi...entah2 dia dah kena marah dengan bos dia sebab baju tu tak ada lubang untuk butang lagi...

Tauke tu?
Entah... tengah kira duit sales dia kot lepas closing tadi

Korang?
aku tau...mesti baru habis baca entry aku kan..
tq korang... terbaik!!!
Untuk korang aku hadiahkan lagu ni ya... enjoy!!!
http://www.youtube.com/watch?v=VGwo6ZdEYMs

Sayonara....
 
Catat Ulasan