Jenama yang tak mampu ku beli:(

Okay..
Sapa yang suka fashion kat sini angkat tangan!!!
Yang kaki fashion kat sini angkat kaki!!! hehe

Kalau suka fashion mesti suka belek2 majalah kan
Majalah apa korang suka baca ya?
Hijabista? Lisa? In-Trend? Glam .... atau URTV

Kali ni jom kita check and belek2  Bazaar Magazine (Malaysia).
Edisi September -Biggest Issue dah keluar, ada highlight pasal The Fashion Collections.
* Tapi gambar tu saja je aku pilih gambar bazaar man ....sbb kalau perempuan jadi cover paham2 je la.... sakit mata tengok....

Korang suka baca majalah ni tak?
Aku baca pun bukan sebab aku ni kaki fashion sangat..tapi just untuk tambah pengetahuan je ...dan improve reading skills bahasa inggeris aku. Selain boleh jadikan inspirasi untuk warna2 menarik...

Harga dia RM 7.40 (W.Malaysia) , RM 10 (E.Malaysia)


Bila belek2 magazine ni.......
Telan air liur je la tengok brand2 yang ada kat magazine ni...
Jom kita jealouskan diri sendiri dengan sebut satu persatu brand-brand ni....

1. Chanel
2. Dior
3. Yves Saint Laurent
4. Louis Vuitton
5. Celine
6. Valentino
7. Miu Miu
8. Balmain
9. Dries Van Noten
10. Prada
11. Mulawa ..hehe, yg ni aku tipu ..sebab tu No. 11 ada 2 kali...
11. Gucci
12. Giorgio Armani
13. Givenchy
14. Fendi
15. Versace
16. Burberry
17. Salvatore Ferragamo
18. Bottega Venetta
19. Emillio Pucci
20. Hermes
21. Balenciaga
22. Marc Jacobs
23. Alexander McQueen
24. Dolce & Gabana
25. Kenzo

Dahsyat kan..nama sikit punya gempak... so, belek punya belek ..dapatla info sikit pasal warna2 dan fashion2 yang terkini...

Apa2 pun, kita ni berbelanja ikut kemampuan la kan... kalau tak mampu, local brand pun bagus2 jugak...terutamanya Mulawa ..wink!!!!

Isu bulan ni yg aku beli ada banyak koleksi2 dress untuk Autumn /Winter 2012..
So, cakap pasal autumn ni, jangan tak tau kat Malaysia pun ada tau.
2, 3 hari lepas kat kawasan apartment aku duduk ni ada feeling2 macam kat jepun je...
sakura berguguran...
tengok gambar ni kalau tak caya...
Bestnya.... daun2 berguguran..bunga2 berguguran...
( tapi kesian gak tgk makcik yang sapu bunga2 berguguran tu..banyak kerja dia minggu ni..jangan dia keguguran sudah.....serkap jarang je ni...dia tak mengandung aku rasa:)

cantik tak? ada bunga warna pink sebenarnya dekat pokok sebelah dia..tapi malu pulak aku nak snap gambar depan makcik yang tgh sapu tu..haha


Betul kan aku cakap............cantik...macam duduk jepun aku rasa..haittttt!!!

Bye..bye... happy holiday untuk yang balik kampung tu..maklumla Isnin cuti.
Have a very nice weekend everyone......






Catat Ulasan