Jom masuk Contest....

Acronyms and initialisms are abbreviations formed from the initial components in a phrase or a word

Maka terhasil la FIFA,FAM,BAM dll

Dan lagi canggih sekarang...
ASL,LOL, IKR,XOXO...
Banyak la lagi... macam2 perkataan baru dah ada sekarang.

atau kalau dolu-dolu .. pernah tak korang jadikan nama korang sebagai akronim?
Contoh nama budak lelaki ni ... ABU..so, mungkin dia akan buat ayat untuk nama dia cam gini
Aku Budak Universiti

Antara yang familiar dekat dua belah telinga aku masa membesar...
DUNHILL : Dunia Umpama Neraka Hidup Ibarat Layang Layang
KENT : Kerana Engkau Nyawaku Terancam
BENSON & HEDGES : Bilo Eden Nikah Samo Orang Nogori Harto Eden Dan Gaji Eden Solosai...
Hehe..tu semua brand rokok yg glamer dulu2...BUKAN sebab aku merokok ya ( ampun..jauhi aku dari spekulasi ini ) ...ni sebab budak2 laki ..geng 2 sepermainan tuju tin guna selipar yang ajar aku...
Walaupun aku muda lagi sekarang..aku ttp main tuju2 tin ni dulu...x de la main games kat laptop je
( sila percaya!!!!)
Pernah main tak?

Terbaru ada filem yang macam ni kan...
SAM : Saya Amat Mencintaimu
HACKS : Hanya Aku Cinta Kau Seorang ( tapi dah pernah dgr dulu2 gak ..nama gula2 ni)

Dan jom kita mengkreatifkan diri kita dengan maksud contest kat Mulawa Fashion.
Aku teringin nak tau ..kalau MULAWA ni..kita boleh buat akronim tak?
Contoh : Makin U Lari Aku Will Apa ya? ...haha..jem kepala otak nak buat...
Kalau Simon Cowell jadi juri ..mesti dia cakap kat aku Absolutely Annoying...

Hadiahnya..dapat 2 helai tudung ni
Untuk maklumat lanjut ...sila lihat fb Mulawa Fashion ya
Good nite!!!
Catat Ulasan