Pencuci Dalam Hidup kita

Kalau dah banyak sangat fikir nak tulis entry..
Bahan pencuci pun boleh jadi sumber inspirasi untuk menulis..
Jom mulakan entry ni dengan lagu
Jari-jariku..sakit semua..kerna mencuci setiap masa...haha..nostalgia gilerrr lagu ni
( Nasibla sakit semua jarikan..sapa yang suruh kau tak guna mesin basuh:).

So, hari ni nak tulis pasal pencuci dalam hidup kita
PENCUCI..kalau tak de memang sengsara kan...
Berapa banyak kita perlukan pencuci dalam hidup kita?

1.Pencuci rambut a.ka. shampoo
2.Pencuci badan
3.Pencuci muka
4.Pencuci gigi a.ka colgate
5.Pencuci alat solek
6.Pencuci pinggan
7.Pencuci pakaian
8.Pencuci lantai
9.Pencuci bilik mandi
10. ????

Perasan tak .... banyak barang2 kat atas tu kita selesa panggil dengan nama brand dia je..
Hebat..brand dah take over fungsi perkataan pencuci tu...

Banyakkan jenis pencuci yang kita perlukan...sebabtu la Watson,Guardian,Kedai runcit boleh survive business dia..sebab? kita akan terus perlukan pencuci2 ni dalam hidup..
Agak2 berapa korang habis kalau sekali masuk Watson..just untuk beli barang2 kebersihan diri sahaja..??? banyakkan...kalau dah pompuan tu...confirm panjang resit dia....


Pencuci rambut kegemaran aku:)


Pencuci pinggan kegemaran aku....

Dan no. 10 tu sengaja aku kosongkan..
sebab..bestnya kalau ada jual pencuci hati kan:)

Bayangkan iklan pencuci hati ada kat tv
Bayangkan iklan pencuci hati ada kat radio
dekat majalah, dekat tiang2 iklan di highway, LED skrin...
Dan..bayangkan kita masuk kedai tanya kat salesgirl tu..
" Dik, pencuci hati dekat rak mana ya?"

Mesti best!!! oh ..pencuci hati ..kalaulah ko ada...senangla manusia2 kat dunia ni.
Agak2 dengki je ...minum pencuci hati...
Setel masalah...
Kalaulah semudah itu.....
kan????????????
 




Catat Ulasan