Sesuatu yang mencuit hati ;)

Lokasi : Pondok guard Karangkraf

Guard : Assalamualaikum Cik... ada urusan apa?
Aku : Waalaikumussalam.. ada photoshoot tudung dengan dara.com
Guard : Ambik pas dulu ya.
Aku : Okay ( sambil bagi lesen aku dan tulis nama)
Guard : Cik ni memang kerja ini je ke?
Aku : Kenapa ya?
Guard : Oh, cik ni memang kerja jadi model tudung je ke?
Aku : Eh, saya bukan model, saya bawak tudung je utk model pakai...( mak !!!! rasa nak pengsan..)* ...Sila kutuk aku kata perasan la dia ni

Kisahnya....
Aku ni bawak tudung je ..sediakan untuk model pakai photoshoot hari ni.
Muka macam aku yang  biasa2 ni..tak layak jadi model kot......
Tapi apa nak heran, dah aku kata ada photoshoot..mesti dalam kepala dia aku la yang nak photoshoot jadi model tu.Lagipun off course sebelum ni dah ada model cakap camgitu kat dia sblm aku datang...
* Sapa yang dah kutuk aku masa baca kat atas tu, sila tarik balik kata2 anda...AKU MEMANG X PERASAN DAN SEDAR DIRI, SEDAR RUANG..haha

Photoshoot hari ni..semua okay...alhamdulillah
Terima kasih Kak Zalmi ( Dara.com ) and 2 model yang dara.com sediakan...
Isu Nov nanti, baru keluar...
Ni la gambar model yang cantik2 tu...
Model Dara.com yang cantik

Awin..... macam Irma Hasmie kan....
Nad .... yang ni macam Nora Danish tak?
Jadi, selesai la kerja hari ni..
Model2 ni memang marvellous and terror bab2 pose ni...
Gambar aku yang macam model dari sudut pandangan guard tu (haha) korang nak tengok tak?
Mesti tak nak kan... tapi aku tetap nak tampal gak, sebab aku tak nak kecewakan guard tu
kot2 dia baca blogspot aku ni..

Dah 83 kali aku try upload gambar aku.. still keluar notification ni!!!
So, aku upload je gambar ni sebab.... memang tak ada iras langsung. Jadi computer tak boleh detect aku ... kan dapat upload...Yang tak boleh upload gambar aku je.... 
Jadi sudah terang lagi bersuluh, hanya ada 1 kesimpulan dari cerita di atas...
iaitu AKU SEDAR DIRI & SEDAR RUANG YANG AKU BUKAN MODEL.
sebab cuba bayangkan kalau aku pergi  tempat lain....

Lokasi : Pondok guard company lain

Guard : Assalamualaikum Cik... ada urusan apa?
Aku : Waalaikumussalam.. ada photoshoot tudung dengan majalah X
Guard : Ambik pas dulu ya.
Aku : Okay ( sambil bagi lesen aku dan tulis nama)
Guard : Cik ni memang kerja ini je ke?
Aku : Kenapa ya?
Guard : Oh, cik ni memang kerja photographer je ke?
Aku : Eh, saya bukan photographer, saya bawak tudung je utk model pakai...
(so, macam2 kemungkinan perbualan aku dengan guard tu akan berlaku kan....)

Apa2 pun aku hormati dan hargai pekerjaan guard ni.
Ya la, kadang2 masa kita tido..diorang berjaga sbb kerjanya ada shift our.
Bahagian masing2 atas muka bumi ni ...different way untuk kita cari rezeki.

Guard cantik dan hensem

KESIMPULAN PUN DAH BAGI, SO END STORY LA YE.
P/s :Korang suka pakai tudung kosong and ada tona tak?
Aku nak buat sales sebelum habis Syawal ni...
Stay tuned...
Catat Ulasan