Senaman dan Wanita

Tajuk entry yang sangat sinonim dengan aku..
XXX dan Wanita....hehe, aku suke....

Korang suke bersenam?
Pernah jogging sampai kena kejar dengan anjing?
Pernah rasa gelisah kalau tak keluar peluh sebab bersenam?
Ambik.....Tiga soalan sekaligus kan..........
Tak pe, korang tanya aku balik...

Ni jawapan aku..
Suke...suke hati
Pernah
Pernah

Aku? memang suke bersenam...dulu masa kat U konon athletic la...
Petang2 joging/main squash(berangan jadi Nicol)/main tenis(berangan jadi Maria Sharapova)
main ping pong/pernah kayak /pernah rowing/ pernah memanah ( okay, memanah ni aku tipu.
..best friend aku pernah..sampai lebam2 ruas yang dekat siku dia..
Sangat suka aktiviti sukan ni....
Bila dah kerja, agak kurenggggggggggggg.......

Dan kisah sengaja cari pasal hari ini pun berlaku..........
Tiba2 nak kayuh laju guna exercise bike...
Dengan tak warm up, dengan makanan tak hadam lagi ( dulu coach selalu pesan ..jangan makan benda berat2 sebelum 1 jam bersenam).... tiba2 je aku nak kayuh ala2 Azizulhasni Awang.
Memang episode padan muka..sebab tiba2 aku rasa nak pitam..haha..

Dan sampai sekarang badan rasa lain macam..
Kaki dan jantung aku rasa macam letih ...

Supaya korang semua tak jadi macam aku, aku share article ni dengan korang semua ya:)
Tajuk article tu : Five Clues to Start Using a Home Exercise Bike

Dan.... kat bawah ni my favourite work out
Push-up
Dan , aku lebih suke gantikan bola tu dengan katil je..biar tauke jual bola tak habis stok dia:)
Senaman paling jimat :) ...bagus untuk tangan/perut/kaki....
Jom..amalkan hidup sihat.


Catat Ulasan