10 alasan kenapa kita ada banyak tudung....

10? jangan kata 10....seratus alasan pun kita boleh bagi kan....
off course yang paling ultimate..sbb kita nak tutup aurat ...
dan...

SESI BAGI ALASAN PUN BERMULA..

Alasan No. 1
Sebab kita perlu banyak warna yang pelbagai untuk dimatchkan/diblockkan dgn baju kita..
kakak2 kita dolu2 pilih warna tudung utk dimatchkan....kita sekarang cari tudung untuk dimatchkan dan diblockkan...tak ke double tu???

Alasan No. 2
Sebab kita suke shopping tudung
..ada design baru je, nak beli .... ada design cantik je,nak beli, kwan kita beli je,kita nak beli...nak beli, nak beli , nak beli...PANG!!! okay, cukup 3 kali ...

Alasan No. 3
Sebab kita tak nak ketinggalan zaman
habis tu kalau semua kawan2 kita pakai tudung yang paling latest..takkan kita nak pakai tudung paling tak latest kan???
Lokasi- Dalam bilik kuliah
Dia : Eh, tudung apa ko pakai ni?
Aku : Tudung la....
Dia : Tak up-to-date la ko ni...skrng tgh in fashion tudung XXX...mana ada org pakai tudung cam ko pakai ni dah... ( sambil buat muke jahat)
Aku : SENTAP !!!!

Alasan No. 4
Sebab kita tak banyak habiskan duit beli kain batik....jadi still ada bajet utk beli tudung
terasa tak? agak2 berapa kain batik pernah kita beli utk diri sendiri...atau kita songlap mak kita punya je,kalau tudung.....................sanggup!

Alasan No. 5
Sebab  ada banyak butik2 tudung...online and offline sekarang...
jadi klik, klik,klik.....senang je nak beli...
Haha...nak promote Mulawa Fashion dia la tu!!!! ya, aku mengaku ..dan dengan jujurnya aku letak link page Mulawa Fashion ya ..haha

Alasan No.6
Sebab ada banyak orang hadiahkan kat kite...
Heaven!!!! boleh bagi contact no orang tu tak? boleh suruh dia add fb kita tak, boleh suruh dia follow kita kat twitter tak, sebab saya nak jugak dia hadiahkan kat saya..tetibew!!!!

Alasan No. 7
Sebab kita membantu utk meningkatkan  ekonomi dalam negara
banyaknya transaksi terjadi dalam negara sebab kita adalah penyumbangnya.OK, anda bangga?silakan!!!

Alasan No. 8
Sebab kita memang jenis tak dapat nak bezakan antara kehendak dan keperluan..
sebab dalam kepala kita kehendak tu SAMA je maknanya dengan keperluan...
sama..sama..sama...

Alasan No. 9
Sebab tak ada siapa pernah bagitau kita berapa sebenarnya jumlah tudung yang kita perlu ada.
dan disebabkan itu kita confuse . kita tak ada guideline. kita tercari2 jumlah sebenar yang kita perlu ada.....anda setuju? tolong jangan!!!

Alasan No. 10
Sebab senang kalau hujan...
adala stock nak pakai esok dan hari2 seterusnya...


"a woman can never have enough clothing"
Catat Ulasan