Kekasih lama yang bukan orang

 
Cam harian metro tak tajuk entry aku?

Telefon awam....
Dulu, telefon awam ni la yang kita dok puja2..
Kalau tak ada ...cari..
Kalau ada pun...sanggup tunggu...siap beratur lagi..dok barisan no. 9 pun sanggup tunggu
Kalau tak ada duit syiling nak bagi dia...sangggup pergi tukar duit syiling...sanggup beli keropok semata2 nak duit syiling utk bagi dia..

Tapi biasa la,,,seiring kemajuan teknologi ( tetiba skrip buletin utama TV3)
telefon awam semakin dilupakan..dan tak diperlukan...
ala2 ditinggalkan sebab ada kekasih baru...Telefon bimbit/bb/iphone ....dan segala bagai...
dan mungkin tak lama lagi....tak berfungsi jadi macam nasib typewriter.

Tapi, dalam dok dilupakan tu...kadang2 cari jugak...( dasar player!!!!)
bermulanya cerita......

- aku ke Aeon Credit Service...nak tolong bayarkan motor bapak aku
- Kaunter cakap nak no. IC bapak aku
- Bila nak tel bapak aku, bateri hp KOSONG
- Cari telefon awam
- Meraba cari duit syiling dalam handbag
- Bila nak telefon.... tak ingat no tel ...sbb tak save dalam kepala otak
- Bila dah dapat ingat sikit2 no hp...and bila telefon orang tak nak  angkat
sbb? sape yang save no telefon awam????

Frust!!!! susahnya kalau berhadapan situasi camni




Catat Ulasan