Masakan Mak.....

Tentula masakan paling sedap dalam dunia.
Dan hari ni memang sedap melantak pulut kuning + gulai ayam

Sebab buat pulut kuning?????
tak de sebab....
Aku yang request...hehe...tiba2 click and bang dalam kepala...okay hari ni nak makan pulut kuning...

Dan request ni telah aku sampaikan kepada mak aku bersama  sedikit duit utk beli bahan2...

Walaupun aku tak masak ( kata request mak masak kan)..tapi ada la aku tolong2 jugak.
Erti kata lain..aku collabo dengan mak aku masak tadi:)...SWEET,tapi collabo aku mungkin 15% je..
ala2 aku featuring part2 rapping je kalau nyanyi... tapi ni masak la... tak kelakar kan perbandingan aku!!!!!! tapi sila gelak!!! gelak!!!!gelak!!! ini arahan!!!! gilerrrr......

Kukus pulut : Mak aku
Perah santan : Aku
Siang ayam : Aku
Masak gulai : Mak aku
Air Sirap : Aku

Sangat nampak 15% je sumbangan aku kan?
Terima kasih mak!!! sedap sangat kalah chef2 terkenal dalam dunia ni..

Moral of the story.... nak makan sesuatu tak perlu ada occasion2 bagai....
kalau nak makan, buat je atau beli ...then makan..... senang cerita

tak de la kes makan :-
1. Kek - bila hari jadi org atau hari jadi sendiri je
2. Tart nenas - bila time raya je
3. Lemang + rendang - bile time raya gak...

dan kalau mak aku pulak request kat aku... ...............sushi ....
Malam ni gak aku terbang g Narita Airport.... bajet sangat statement aku kan!!!! verangannnnn!!!!
statement tak bajet ialah... esok aku g JUSCO beli sushi:)

p/s.... pulut mak aku masak lagi sedap dari pulut 3 tingkat ni... !!!!!
Catat Ulasan