Motor + Sikal = Motorsikal

Kenderaan yang aku tak pandai bawak....
*******************************
Mengaku..SAYA TIDAK PANDAI MENUNGGANG MOTORSIKAL....(siap highlight)
Sebab :- masa sekolah tak khatam belajar naik motor
Dan sebab2 kecik yang lain ialah :-
1. Tumit berdarah sebab masa start... tempat start tu melantun balik... hoho..sadis
2. Pernah press minyak masa korner ...haha berderau darah/bajet nak wat lap...
3. Pernah nak langgar tiang elektrik..dah la depan kedai kopi... seronok orang gelak kat aku...
4. Tak paham konsep gear motor..dan tak nak paham
5. Pernah tanya adik aku gear undur motor ni kat mana..waaa!!! yang ni aku malu sampai tahun 2020.
kalau zulfahmi ajar aku pun..dia give up....

Kenderaan yang kadang2 buat aku bengang je bila aku tengah drive kereta...
************************************************************
....pandai pulak drive kereta kan, tapi bawak motor tak pandai..lantak!!!
Sebab aku bengang dengan motor kalau kat jalan raya :-
1. Depan aku motor yang penunggangnya bawak utk bersiar2...
atau tengah bajet perasan mandor ....pandang kiri..pandang kanan...
..seronok kan pakcik bawak sambil bersiar2..kalau la aku boleh laung2 kat pakcik tu ..
Aku : buat apa tu pakcik?
Pakcik motor : bersiar2 nak... cantik bangunan kiri kanan pakcik ni
Aku : tapi, ni kan jalanraya...pakcik pandang depan je boleh?
Pakcik motor: Tak boleh, pakcik kan mandor...
Aku : malas nak teruskan perbualan ni, takut kurang ajor!!!

2. Depan aku motor yang penunggangnya dok press2 minyak sambil tengok ekzos..
Aku : buat apa tu dik?
Adik motor : tengok ekzos...cantik kak asap motor saya yang keluar ni
Aku : tapi, ni kan jalanraya...baik adik concentrate pandang depan je boleh?
Adik motor : Tak boleh, nanti saya tak dapat nak tgk asap ni 
Aku : Okay, nanti akak buat proposal ekzos motor yang letak kat handle.... sambil press boleh sambil sedut asap!!!

3. Depan aku motor yang cilok tiba2..
Contoh :-
-Sebelah kiri aku susur nak masuk kiri
-Motor follow belakang kereta aku kat belah kanan
-Elok aku nak terus je..
dengan bangganya dia cilok depan aku dari kanan nak masuk susur kiri tu
........yang ni memang susah aku nak sabar....
Aku : kenapa tak ikut belakang kiri kereta saya je bang kalau nak masuk susur kiri?
Abang motor : saje..baru ada thrill...bagi ko terkejut sikit...
Aku : tapi, ni kan jalanraya...bahaya abang buat cam gitu..
Abang motor : Suka hati aku la... 
Aku : Okay, dengan rasminya saya bagi semua gelaran bermula dengan huruf "B" pada abang...

Kenderaan yang aku kagum kat jalanraya kalau stok2 motor besar la
*******************************************************
sangat bias statement aku kan...
Harley Davidson,Duccati,BMW,Aprilia,Kawasaki Ninja.....
best je tengok diorang ni kat highway..
Nak tumpang!!!

Kenderaan yang adik lelaki aku bawak kat jalanraya
**********************************************
punya la dia takut sesat dalam KL, tergamak dia follow blkng kereta aku masa jalan jammed.
mesti orang pelik dan ajaib kenapala motor tu tak cilok...
lagi best..bila aku brake, dia hentam pulak bumper kereta aku..pastu sengih2 angkat tangan
Terbaik raye!!!! sempat lagi aku snap gambar dia masa tgh drive balik raya tadi

Okay.... dan dari kesimpulan semua pengalaman aku di atas..
aku putuskan untuk tidak menyimpan niat supaya pandai bawak motor sampai bile2...
sebab? SAYA TIDAK mahu PANDAI MENUNGGANG MOTORSIKAL!!!
walaupun saya jealous tengok Fauziah Latif bawak Duccati Monster kat TV!!!




Catat Ulasan