Tip mudah untuk tidak lupa password ....

Pass + Word
A Password is a secret word or code, which a user must supply during a Login to demonstrate that he is, in fact, the person he claims to be. It is one-half of a typical set of Credentials used in Authentication. The other half is the User ID

The other half tu... so, User ID dengan password ni ala2 suami isteri gitewww( loya tak aku tambah w kat belakang )...

Agak2..kalau dikira betul2...berapa password kita ada?...pastu berapa password ada dalam daerah,dalam negeri,dalam negara,dalam dunia.....berapa password dan akaun yang ada dlm dunia?...
Berapa..berapa..berapew????????:)

Facebook saja dah hit 1 billion pengguna yang aktif dalam sebulan...
Jadi ..aku teruja nak tau berapa password ada dalam dunia ni ..
Kalau facebook yang start orang guna tahun 2004.... hanya ambik mase 4 tahun untuk hit 100 million pengguna .....dan hit 500 million pengguna pulak tahun 2010...
dan tambah lagi password akaun hotmail/ yahoo/gmail.......
berapa agak2 password yang wujud ya?

Dalam dok aku teruja and sangat busy body entahapaapa sangat nak tahu berapa password dalam dunia  .....jom kita check berapa password kita ada?
 


Jeng..jeng..jeng ...antaranya password yang kita ada :-
1. Facebook
2. Twitter
3. Email ...yahoo/hotmail/gmail/emel syarikat
4. Tonton.com
5. Youtube
6. Maybank2u
7. Cimb Clicks
8. Blog
9. yahoo messenger
10. myspace
11. Mface AC Mizal ( ok, yang ni aku tak ada akaun..so, tak de password la kan...)

dan berlambak2 lagi.....

So, korang jenis yang stick pada 1 password yang sama utk semua akaun atau lain-lain?
Pernah lupa password? azab kan..... Nak tau tak cara camne tak lupa password? senang je dan terbukti berkesan......
jawapannya ialah JANGAN LUPA!!! ( sangatla tip mudah kan:)

p/s : password P.Ramlee bukak pintu gua jugak yang terbaik... gune suara dia je...

Catat Ulasan