Diet dan Wanita

Wah..... perkataan diet ni dah jadi seolah2 BFF untuk wanita...

Penting sangat ke untuk kelihatan slim?
Ya..mungkin penting untuk wanita yang nak slim ...
dan mungkin tak penting untuk wanita yang tak nak slim sangat...
But who cares???? selagi kita comfortable dengan badan masing2... cukuplah..
cuma* kita akan peduli kalau semua baju kita try pun dah tak muat kan....
tapi still mulut akan cakap WHO CARES????haha...

Tapi ingat, seperti yang aku selalu tulis ..sederhana sudah..
Slim sangat pun tak elok jugak..... tak slim langsung pun tak elok okay!!!

Dan trust me, yang penting bersenam dan control makan!!! utk kesihatan jugak...
There will be no short cut untuk tiba2 bangun pagi, badan jadi sekeping macam model... ambil pil, sapu krim, pergi pakar kecantikan, pakai segala bagai korset...... jangan obses ya...

Realitinya, makin kita berusia...makin kendurlah kulit2 kita..elasticity dah makin berkurang...
Dan bayangkan kulit lebihan kita yang tertinggal selepas diet ( sila bayangkan kulit sendiri..jangan bayangkan kulit org lain pulak :) ... Ada kulit terlebih dibahagian peha,lengan,perut.... oh!!tak nak bayangkan boleh?

Sape boleh nafi yang bila makin berusia, makin susah nak tight kan semula part2 yang lebih tu lepas kita hilang berat badan..... Scary kan??? Sape kata lepas diet dan hilang berat badan masalah akan berakhir??? ....masalah nak tight kan semula kulit2 tu pulak kena solosaikan......

So, silakan baca 5 Tips untuk tightkan semula lebihan kulit2 anda selepas hilang berat badan....

1. Diet sekarang!!!
Tadi dah cakapkan....makin berusia, kulit makin hilang elasticity...sebelum berusia ..jom.jom.jom

2. Jangan hilang berat secara mendadak
Slow and steady... jadi senang kulit2 terlebih tu nak recover balik...tak de la dia nak recover semua sekaligus...

3. Scrub
Sape rajin scrub badan 2 kali sehari?Mungkin berkesan.....

4. Berurut
Aku? tak suke..... walaupun aku tau berkesan...

5.Sabar
SABAR..SABAR..SABAR... jangan nak cantik /kurus tiba2 okay....
*Sedangkan nak makan pun kena suap!!! mana ada benda yang senang je!!!

Hehe...suka kartun ni cakap:)
Catat Ulasan