Negeri yang Ingin ku Jejaki....

Saya anak Malaysia.. Saya anak Malaysia...
Saya anak Malaysia.. Saya anak Malaysia...
* Baca sambil nyanyi k...

Nampaknya cuti sekolah dah nak berakhir...
Jadi, musim untuk bercuti2 Malaysia pun akan berakhir la jugak...

Sebut pasal cuti2 Malaysia ni, aku pun tiba2 terfikir berapa banyak negeri lagi dalam Malaysia yang aku masih tak berpeluang nak jejak.....

Wilayah Persekutuan

  1. Flag of Kuala Lumpur Malaysia.svg Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur...Dah
  2. Flag of Labuan.svg Wilayah Persekutuan Labuan...Belum
  3. Putrajaya flag.gif Wilayah Persekutuan Putrajaya...Dah
Rupa2nya ada 5 Negeri dan 1 Wilayah lagi yang aku tak pernah pergi ...
Korang camna? dah pergi semua?
Kalau nak habiskan semua tempat dalam Malaysia ni , memang tak terabis la kot..
Jadi , cukupla kalau dapat merasa pergi semua negeri pun..dah puas hati!!!

Jadi aim aku yang seterusnya ialah nak jejakkan kaki ke 5 negeri dan 1 wilayah tu ...
Dan mungkin antara semua tu, yang aku pilih nak pergi dulu ....ialah..jeng..jeng * ada korang kisah? tak kannnnnnsss... haha..tapi nak bagitau jugak!!! ...Sabah, Sarawak , Wilayah Persekutuan Labuan..
Teringinnya nak pergi Sabah... nak pergi tempat2 bersejarah, pergi pulau yang cantik2 tu...
Dan bila aku check website Sarawak  dan Sabah Tourism ni..buat aku lagi teruja pulak nak pergi...


Jadi, sementara tak dapat pergi Borneo Malaysia lagi ... nyanyi lagu Anak Kampung Jimmy Palikat je pun jadilah...dan belajar2 cakap orang sarawak kat sini ...

Tapi, akan ku pastikan satu hari nanti aku akan ke sana.... BOLEH BAH!! KALAU KAU!!!

Dan sempena cuti2 Malaysia dah nak habis ni..jom nyanyi lagu sedap dari Nera af9 .

.......................SEKIAN..............

Catat Ulasan