Petua Kecantikan Dan Wanita

Petua kecantikan saya ialah:-
1. Ambil air embun pukul 4 pagi dan letak pada muka
2. Banyakkan minum air masak
3. Selalu letak masker buat sendiri...blend betik,timun,kentang.
4. Letak telur putih kat muka
5. Bla..bla..bla...

Selalu kan kita baca petua2 kat atas tu dalam majalah ...dan BORING!!!!
sebab bila buat tak cantik2 pun.....
1. Ambil air embun pukul 4 pagi dan letak pada muka
( Larat ke nak bangun selalu pukul 4pagi semata2 nak menadah embun??? tido lagi bagus!!!)

2. Banyakkan minum air masak
( Tiap2 hari minum air masak....biasa je muka...sama je macam semalam....sama je, sama je,sama je..)

3. Selalu letak masker buat sendiri...blend betik,timun,kentang
( Yo la tu jang.... tak de maknanya.......baik den makan buah- buahan tu)

4. Letak telur putih kat muka
( Makan telur dadar lagi best)

Dan .... disebabkan dah boring dgn semua petua2 ni....aku dah malas nak cuba kalau jumpa apa2 kat majalah..... kalau jumpa je pasal petua kecantikan terus NEXT PAGE PLEASE!!!

Tapi bulan lepas, aku ada baca satu interview dengan Soo Wincci dalam Majalah Bazaar :)
Selama 26tahun ni, ni first time baca petua camni....yeah!!! membuatkan aku terasa nak cuba....


 
Bila wartawan tanya...apa rahsia kecantikan dia? Cuba korang baca apa dia cakap.....
 


Dan .............aku pun terus la beli Mauri-pan..........hehe, naikla sales mauripan lepas ni
Nak cuba???? aku dah cuba........... hasilnya??? korang try la sendiri okay.... surprise....
( Kalau korang cuba ...risiko adalah ditanggung sendiri okay....)

Lokasi : Kedai Runcit
Wanita : Pak cik, beli Mauri-Pan 5 packet
Pak cik : Rajin awak buat kuih, tiap2 minggu beli Mauri-Pan pakcik tengok.... jual donut ke???
Wanita : * Senyum..... tak jawab pun soalan pakcik tu
Pak cik : Jual kat mana??? ada kedai ke??
Wanita : * Dalam hati.... Shut up la Pakcik....haha

.........THE END....
Catat Ulasan