Surat Bukti

Bestnya kalau jalan2..pastu terjumpa atas tanah:-
1. Duit RM50
2. Duit RM100 berkepuk2
3. Rantai Emas
4. Iphone 5
5. Cek kosong dah sign amount 5 juta

Wah..berangan sangatttttt...tak de maknanya...kalau jumpa pun mesti tak tergamak nak gunakan sbb bukan harta kita pun....

Alkisahnya, hari ni aku jumpa surat bukti..hehe..SURAT BUKTI okay....
Surat bukti ni aku kutip atas tanah dekat dengan playground kawasan rumah aku dgn niat nak buang sampah tu la kononnya ...* aku ingatkan sampah la kan bukan aku suka kutip2 ya babe!!!
tapi isi kandungannya tak layak pun untuk aku hantar ke WikiLeaks
But.....it reminds me something..ecehhhhhh...speaking pulak..



Surat ni..mmg terlipat camgini ya masa aku jumpa....
Dan...silakan baca isi kandungannya....
Hehe.... surat dari seorang anak perempuan utk ayah dia...
kononnya bukti yang adik dia pukul dia dan cakap benda2 yang tak elok kat dia...
Sweetkan.... surat bukti!!!!
Tapi apa yang adik dia cakap dan buat tak sweet langsung!!! mana elok cakap baalifbaya kat kakak..
sebenarnya surat mengadu ni...sebab bukti tak ada pun kakak ...sepatutnya kakak kena attach gambar ke, video ke atau recorder ke....baru boleh jadi bahan bukti:)

Dan aku agak adik dia "Angah" tu mesti la lelaki kot....kalau perempuan sepak2 ..mak!!! tegezuttt I...
kalau aku tau dan jumpa "Angah" ni ..mesti aku rotan!!! tetiba pulak nak rotan anak orang.....

Dan..kat sinilah part " it reminds me something" tu datang..
Dulu..masa kita kecik-kecik, mesti pernah bergaduh dengan adik beradik kan...
-Berebut bilik mandi
-Berebut nak makan ekor ikan..tak nak bahagian kepala dia
-Berebut nak makan telur putih..tak nak makan telur kuning
-Bergaduh turn sape yang kena basuh pinggan,kemas bilik,sapu rumah
-Bergaduh turn sape kena pergi kedai bila mak suruh beli kunyit/asam jawa/santan...
-Bergaduh mulut /ejek2 dengan adik beradik
-Berebut nak main games
-Berebut remote control Astro
Deejavu tak?????

Pening mak bapak kita nak layan kita masa tu...
Dan untuk "kakak" yang tulis surat tu.... kesian dia sampai menangis..., Angah ni nakal sangat...
Okay..kali ni "Angah" selamatttt..sebab surat bukti "kakak" dah hilang...tak sempat nak bg ayah..
Tapi tak pe dah besar nanti aku gerenti:-
"Angah" akan jadi bodyguard "kakak" kalau kakak dia nak g mana2.
"Angah" orang pertama yg akan back up "kakak" kalau boyfriend kakak dia main kayu tiga...
"Angah" jugak yang akan tolong angkat barang berat2 "kakak" kalau masa tu kakak dia nak pindah rumah sbb dah start kerja...
....Dan haruslah u ollsssss."Angah" akan jadi adik lelaki yang baik untuk kakak...

Novel plus drama slot samarinda sangattttt kan...hehe
Stop..stop..stop ....

Moral of the story...kita mesti sayang adik2 lelaki kita.......
dan adik2 lelaki mesti hormatkan kakak2 mereka:)
Kalau tak...nanti kakak tulis surat bukti kat ayah!!!!..hehe..
Catat Ulasan