Kalau saya sehelai tudung yang...

Kelas Bahasa Melayu selalu kena buat karangan tajuk macam gini kan..

Masa sekolah rendah : Kalau saya sebatang pen.....
Masa sekolah menengah : Kalau saya seorang Perdana Menteri

Masa kat "U" : Kalau saya tuang kelas....
Masa kat tempat kerja : Kalau saya mengular ...
* Okay, 2 karangan ni tulis dalam hati je....

Tapi, pernah tak korang buat karangan kalau saya sehelai tudung yang...
Tak pe, kalau tak pernah..aku tolong buatkan..korang just perlu baca je:)
Inilah karangan kaedah terkini...just perlu tulis point je....tak yah introduction,thesis statement,conclusion, paragraph bagai...

...Kalau saya sehelai tudung yang....

1. baru dan mahal...
Tolong jaga saya baik2....supaya berbaloi anda beli saya!!!!
p/s: kelasss kau maria, tudung mahal harga rm200 lebih

2. koyak terkena iron
Tolong jangan buang saya lagi.... tolong sorok2 koyak tu, mana tau boleh pakai saya lagi
p/s: saya masih tidak bersedia untuk dibuang!!!

3. terkena kesan luntur warna dari pakaian lain
Tolong clorox saya....kot2 boleh hilang kesan tu..atau sekali saya2  luntur terus...
p/s : lain kali, basuh je saya guna tangan....tak yah campur dgn pakaian lain

4. tak jadi2 depan dia bila pakai
Tolong sabar pakai saya, iron betul2...lipat sekali lagi..dan pakai semula..
p/s: jangan kata saya bodoh... sb saya terasa kalau kena dengar
"Bodoh punya tudung, pakai tak jadi2 pulak pagi ni"

5. Jahit tepi dia dah tak elok
Tolong jangan buang saya....hantar je saya g kedai jahit tepi...suruh kedai betulkan saya
p/s : caj jahit tepi :rm3 sehelai.

6. Tak kisahla jenis tudung apa2 pun
Tolong pakai saya elok2 ...dengan betul ya..
p/s: saya tak rela dipakai dengan T-Shirt lengan pendek,seluar senteng,kain belah, dan baju ketat...

7. Dicuri
Tolong kembalikan saya pada pemilik saya.
p/s: saya benci awak!!! saya benci awak!! saya benci awak.... tudung pun nak curi ke?

8. dibeli dari Mulawa Fashion
Tolong promote saya dengan kawan2/sedara yang lain
p/s : sempat lagi.............promote nampak...hehe

9.                                                          


10.                                                          


Dan point No. 9 dan point No. 10 adalah private and confidential dan tidak dapat dilihat dgn mata kasar ... Untuk lihat, sila sms " ON NAK TENGOK" jarak " BUSY BODY" dan hantarkan ke 32888.

Maaf, tiada gambar disertakan dalam entry kali ini bagi menghindarkan rasa dengki sesama tudung apabila tak dapat enterframe...

TQ

Catat Ulasan