KOME / KOMEN / COME ON....

Alahai...
masuk FB page yang aku suke baca ...boleh jadi tak suke la nampaknya nanti...
Bukan apa.... baca komen2 orang boleh jadi BOSAN!!!haha

Semuanya nak jadi ala2 Simon Cowell...
Ni tak kena..tu tak kena...
Tuju tak kena
Agak2 tak kena
Semua tak kena la...

Tak salah kalau kita belajar utk positif sikit...
Bila masuk FB page yang kita suke baca....contoh page tentang pasukan bola yang kita minat ke, atau page pasal fashion ke, page motivasi ke....cuba buat step2 ni..

1. Baca status.......tolongla baca sampai habis
2. Fahamkan status.... CERNA status tu
3. Baca komen...
4. Tak payah EMO

Relax..tak payah nak melatah sangat bila nak join komen2  tu
Kawal pergerakan jari2 tangan kita...
Jangan sampai nak bergaduh2 ,caci maki , rendah2 kan orang lain , tak hormat orang..bila nak komen tu ... elakkan komen yang ala2 DUNIA NI ANA YANG PUNYA!!!

So, tak boleh komen ke? nak kami baca je?
Tak la.... bukannya tak boleh komen langsung....cuma sesekali guna internet tu..elakkan / kurang2kan la aktiviti komen-mengkomen yang boleh cari gaduh ni..

Lokasi : Workshop sebelah jual besi buruk
Aku : Abang, boleh tolong tengok2 kan kereta saya ni tak?
Abang Pomen : Boleh.... abang nak komen sikit boleh?
Aku : Tak boleh...
Abang Pomen: Kenapa pulak tak boleh?
Aku : Tak kuasa nak dengar komen, saya selalu baca komen je.....
Abang Pomen: Tapi......
Aku: SUDAH!!!!
SEKIAN..

Siapa mahu komen perbualan aku dgn abang pomen?????



Catat Ulasan