Membebel dan Wanita

Lokasi : Warung Pak Mat
Waktu : Lunch hour
Pak Mat : Kenapa muka kamu kelat je Ali?
Ali : Bosan betul hari ni. Pagi2 dah kena dengar bos membebel...
Pak Mat : Bos kamu perempuan ke lelaki?
Ali : Perempuan la Pak Mat......

Lokasi :Facebook (Chatting box)
Waktu : Petang2 pukul 4.30pm
Penyiasat Selipar Jepun :bengang giler kat lecturer aku today
Kipas Cap Ayam : nape bro?
Penyiasat Selipar Jepun : habis satu kelas gua die bebel..2 jam bro dia bebel
Kipas Cap Ayam : lecturer lu pompuan ke lelaki?
Penyiasat Selipar Jepun : Pompuan la...apa la lu bro..tu pun tanye ...

Lokasi : Warung Mamak
Waktu : Malam ..lepas tgk game Pahang VS Terengganu -Liga Super 2013
Adnan : Lepak dulu...minum2..
Jumiran : Tak kot...aku nak balik ni..lambat nanti... orang rumah aku membebel pulak
Adnan : Orang rumah ko lelaki ke pompuan..
Haha ............Sengal betul soalan Adnan

Kanan : Ali
Tengah : Jumiran
Kiri :Penyiasat Selipar Jepun

Dan...soalannya???
Betul ke wanita ni suka membebel....
Kalau tak betul kenapa Ali, Penyiasat Selipar Jepun dan Jumiran cakap wanita ni suka membebel kan....

Okay ...jawab dengan jujur. Memang ramai wanita suka membebel....
Sebab???..wanita ni bab2 emosi memang ada kelebihan sikit..
Tapi yang pasti bukanla semua wanita suka membebel..ada jugak lelaki yang dia punya bebel lagi dahsyat dari perempuan...

Dan di entry ni..
Aku bukanlah nak share cara2 berhenti membebel ke ..kenapa wanita suka membebel ke ..keburukan dan akibat suka membebel  ke dan bla..bla..bla...
Even kalau letak tips bagai pun...memang susah wanita yang suka membebel ni nak berubah kan..
Yang penting...kena sedar diri dulu...heh

Apa yang aku nak share cuma 3 soalan ni je...

Soalan 1
Adakah best kalau orang gelar kita Queen of Naggers?

Soalan 2
Cantik ke muka kita masa membebel?...
cuba bebel sambil tgk cermin...Nampak sape????

Soalan 3
Kita suka tak dengar orang membebel kat kita?
cuba rakam masa kita membebel..pastu dengar balik..

Jadi....berpada2 lah kalau nak membebel ..kawal emosi!!!
Jangan habiskan banyak tenaga utk membebel...
Hehe...aku macam membebel pulak:)

Baca link ni ..dan stop nagging okay...



Catat Ulasan