Oh Damn...aku tak pandai masak pulut!!!

Whatttttt?
Tajukkan dah cakap....berapa kali nak ulang ni???
Tak pandai masak pulut...
Haha.... kalau hidup zaman sultan melaka dulu , confirm aku memang tak glamer.
Dah cantik pakai kain batik,baju kurung,capal,letak kain batik kat atas kepala ....tapi tak pandai masak pulut....memang tak glamer!!!

Sebelum ni...aku hanya tau kukus pulut je...
Disebabkan kukus pulut ambik masa yg lama..so, aku ingat nak tanak je la...
So, bila kena tanak pulut.....sudah, memang aku jammed
Haha...memang kelakar bila aku main tanak je macam nak tanak nasi.....

Mak aku senyum je....nasib baik dia tak baling pulut dgn periuk tu kat kepala aku..hehe
Rupa2nya nak tanak pulut ni kena :-

1. Isi air dalam periuk dulu dan biar air tu menggelegak..masuk garam sikit
2. Pastu baru masuk pulut yang dah dibasuh
3. Kacau pulut tu dgn air menggelegak tadi..sekejap je..pastu perlahankan api

Sangatla tak sama dengan tanak nasi kan...
Tu la pelajaran masak pulut yang mak aku ajar...

Konfiden sangat nak buat pulut panggang...
Daun pisang dah siap layur....inti pulut udang pun aku dah buat...
Sudahnya..tanak pulut pun fail!!!!

Dan...waktu entry ni ditulis....pulut panggang aku dah pun siap dipanggang!!!
Dan...pelajaran utk tanak pulut pun dah siap masuk dalam hard disk kepala aku ni.....

Dan akhirnya aku rasa aku glamer ....
Pakai baju kurung moden,tudung bawal,kasut tumit tinggi..dan pandai masak pulut
Haha....

*Maaf,tiada gambar di entry ni..aku dah give up nak upload..internet slow sgt!!!!lekat dek pulut kot
Catat Ulasan