Produk Baru .... Mulawa Bawal- Amrina ........

Okay...

Hari ni nak kenalkan item terbaru dari Mulawa Fashion...
.....Mulawa Bawal-Amrina...

Disebabkan, ramai yang suka pakai tudung bawal kosong ....sebab nampak simple dan bergaya dengan warna2 yang pelbagai, jadi aku fikir why not..kita perincikan lagi dgn tambahkan element layers pada bawal kosong ni..

Bila tengok banyak design tudung2 instant yang mempunyai layer sampai 2 ke 3 layers...
Takkan peminat tudung bawal tak boleh nak bergaya dgn layers kan????
Ada jugak jumpa di pasaran tudung bawal yang boleh digayakan dgn layers...tapi yang ada, tudung bawal yang dijahit terus macam tudung instant..atau pun tudung bawal yang disambung tepinya utk dijadikan layers....Dan aku pun macam korang jugak ,...kalau dah peminat tudung bawal  4 segi,lipat dua bahagian, jadikan 3 segi dan pakai....selama-lamanya nak pakai bentuk camni jugak kan??? hehe...

Dan...inilah hasilnya tudung bawal kosong yang boleh dipakai seakan 2 layers....
Yang penting , bentuk 4 segi masih di KEKALkan ( kekal ia bersama..ala2 lagu Ziana Zain)
Nampak tak effect 2 layers tu...... 
Sape yang minat kosong pun ada, sape yang minat letak manik pun ada:)


Nampak kan..hehe?
Ni pulak, view dari belakang................

Bidang 50" pun ada jugak ....... material kain utk bidang cam ni lebih tebal dan tak jarang...

Masih konfius???? okay, ni sessi presentation ala2 arkitek....siap aku sediakan gambar rajah ya...


1. Bayangkan 4 segi warna ungu tu tudung 4 segi kita yang kita bentangkan depan TV masa tengok drama Setia ke Hujung Nyawa...

2. Tepi dia yang ada warna hijau dan kuning tu ialah jahit tepi tudung
Jahit tepi ni sebenarnya 2 side ....bahagian yang kita letak kat luar dan bahagian yang kita letak kat dalam....
Bahagian dalam ni, bahagian yang kita panggil "TERBALIK" kalau kita TERpakai kat bahagian luar...

- Warna kuning dijahit terbalik ...
- Warna hijau dijahit macam biasa... means, bahagian jahit tepi yang betul utk diletakkan pd bahagian luar

3. Nampak garis putus2 tu?... itu maknanya kita tarik point A ke point B utk jadikan bentuk 3 segi...macam bila kita nak pakai tudung tu... Dan!!!! automatik jahitan jahit tepi dua2 side tu akan jadi dua2 betul utk kita letak kat bahagian luar ...ataupun, bila dilipat, jahit tepi point A terus jadi warna hijau macam point B tu..
( OMG..susah gak nak explain guna ayat2 cinta ni...) harap korang dapat imagine la ye...

4. Jadi, dapatla kita gayakan tudung ni ala2 2 layers.....dulu, bahagian yg pendek sikit tu, kita letak kat dalam..sekarang boleh letak kat luar sbb jahitan tepi dia dah di buat cam kat atas tu..so, tak de la orang nak cakap kita pakai tudung TERBALIK...

5. Tapi kalau nak pakai cam biasa pun masih boleh:) ....

6. Okay..stop, iklan dah habis..sambung balik drama Setia ke Hujung Nyawa:)

Lepas pakai tudung gaya ni, terus kita akan dirasuk menjadi happy go lucky .... kahkahkah

Jadi, jom la kita pakai tudung gaya macam ni pulak okay!!!
Gaya bawal 2013.....Klik sini utk lihat kod tudung di FB..

TQ semua...dan sudi2kan share entry ku ni dgn kawan2 korang ya:)
Catat Ulasan