Size Does Matter......

English again???/
No...this time in Malay...

Entry laju-laju ku...
Cuma nak share website ni
http://www.resizeyourimage.com/

Tak perlu install2.... just klik website ni dan resize your photo
Awesome kan...senang,pantas dan best....
dan mudahlah nak rezize photo untuk share di FB atau Blog...

Website ni pulak, beri info pasal dimension utk gambar yang kita share di FB...
http://www.jonloomer.com/2012/03/07/dimensions-for-facebook-timeline-for-pages-infographic/

Share photo - 403 x 403
Highlight photo - 843 x 403
Cover photo - 851 x 315
dan yang lain2.....korang refer kat link website aku share tu...

Header blog aku pun ..aku adjust kat resizeyourimage.com je...
size dia... 970 X 287 ( Ada korang tanya???? tak de..tapi aku nak letak jugak...)
Lawa tak????
(aku sekarang hanya mahu gunakan perkataan lawa je...tak nak guna cantik ...
tau kenapa???...sebab support Mulawa la...hehe)

Gambar kat bawah ni pun sama....
Resize jangan tak resize...
senang dan mudah..
I love INTERNET !!!



Catat Ulasan