Kenapa aku bukan Peah....


Saya suka kucing cikgu...

Saya suka arnab cikgu....

Saya suka ikan emas cikgu...

Saya suka burung serindit cikgu...

SAYA TAK SUKA APA2 CIKGU....SEMUA PUN SAYA TAK SUKA
***********************

Okay, jawapan paling last warna biru tu jawapan aku...
Memang tak ada edit punya..tu la jawapan paling "COLD + JUJUR"yang aku bagi kat cikgu
..Ala, masa sekolah kan cikgu ada tanya apakah haiwan peliharaan yang paling kamu suka???

Nak buat camne kan ...dah memang semua pun aku tak suka...
tak suka , tak bermakna aku dera semua haiwan tu...
cuma sekadar tak suka je.....

Kadang2...bila tengok orang sayang2 kat haiwan peliharaan ni
..aku pun pelik....tapi apa nak dipelikkan kan sangatttttt........
sebab aku pun pelik jugak...
tak de satu haiwan peliharaan pun aku suka...

Pernah dulu aku geleng kepala tengok kawan sekolah aku nangis...
Sebabnya...
Dia terkejut abang dia yang jadi cikgu kat sekolah kami ..datang sekolah petang tu utk latihan sukan..

Kawan aku : Kenapa abang datang?
Abang dia : Laa...kan ada latihan sukan...
Kawan aku: Habis tu, sape ada kat rumah?
Abang dia: Tak de sape, mak g rumah jiran kenduri
Kawan aku : Habis tu, kucing Peah(nama sebenar dirahsiakan) tinggal sorang? tak de sape jage?
...dan kawan aku Peah  pun berlari2 anak sambil menangis....

Masa tu..aku geleng kepala tak paham...
Dan aku harap ..masa Peah lari2 anak tu, dia tersadung batu dan jatuh tergolek...
haha(jahat aku kan) ni gurau je okay!!!

Dan ...setelah berpuluh2 tahun berlalu kejadian tu....
aku masih jugak tak de perasaan sayang pada binatang peliharaan....
jawapan aku tetap sama SAYA TAK SUKA APA2 CIKGU....SEMUA PUN SAYA TAK SUKA


warna punya terang camni pun....tetap tak dapat menarik perhatian aku ......
So, korang masuk kategori mana satu?
Team aku ..atau Team Peah????

Untuk VOTE .....sila sms :-
VOTE ENGKAU  > JARAK 10KM > SEND TO 123456    atau..............
VOTE PEAH  > JARAK 10KM > SEND TO 123456   

Good nite Peah dan semua................
Catat Ulasan