Janji dan Wanita

.........................Apa guna berjanji
Kalau tak ditepati
Kelak meracun hati
Tuan sendiri
Mengigit jari.................................
Anda wanita yang bagaimana?
Jenis suka mungkir janjikah...
Jenis suka menepati janjikah..
Jenis suka bagi alasan apabila mungkir janjikah...
"Siap ada -kah- lagi soalan2 kat atas tu"

Anyway, janji sangat penting dipenuhi...
kalau memanjang mungkir janji...
memang kena mark la muka kita kan...

2 tips untuk tidak mungkir janji:-

1. Belajar untuk mengatakan ya atau tidak ... say yes or no
Tak susah kot..try dialog di bawah
Situasi 1
A: Malam ni datang rumah aku makan2
B: Tengokla dulu.... kalau assignment aku 1500 muka surat yang kena hantar esok tu siap aku datang ..
A: Sekarang ni dah berapa muka surat ko siapkan?
B: Baru 2 muka surat
( Hehe..sepatutnya B bagi jawapan ..NO...bukannya tengokla dulu kan)
Situasi 2
A: Malam ni datang rumah aku..aku nak bagi ko duit RM1 juta..sebab ko baik sangat ,jadi...aku nak hadiahkan  ko duit
B: Okay, sebelum malam aku dah sampai rumah ko...

 2. Fikir 2 kali, 3 kali,4 kali, 150 juta kali sebelum berjanji
Janji bukan perkara suka2... ambil serius setiap janji yang kita buat...
sepenuh tanggungjawab... bukan main cakap je kan!!!

2 tips je dah cukup.... rasanya ni la point paling besar sekali untuk diamalkan...
Ingat...menepati janji itu mencerminkan credibility kita...
Kalau  mungkir janji itu Incredible Hulk..
Tak lawak kan????
Tak payah gelak...
Tak payah baca entry aku yang lain..

Tutup je blog aku ni...
korang pergi je tidur...
pastu korang mimpi aku minta maaf kat korang
dalam mimpi tu aku janji..tak kan buat lawak ni lagi;)
Good nite..hehe



Catat Ulasan