Baju Kerja jenis mana anda suka?


Ada orang, baju kerja dia.... mesti nak ada yang  baru setiap bulan..
Ada orang, tak kisah pun....pakai la baju lama setahun pun tak kisah..biar sampai lusuh...
Ada orang, baju kerja dia tak tukar2.... sama je..sebab dia pakai uniform la kan..

Ada orang...kalau member kerja pakai baju baru..mesti dia perasan memanjang..
Tanya itu ini...bila beli..kat mana beli..berapa harga...okay tak pakai? huhu..byk soalan kau kanzzz...
Ada orang ...kalau member kerja pakai baju baru..dia buat tak tahu je
tanya pun tidak..entah dia perasan atau buat2 tak perasan..hehe

* Okay , yang ni bab tak de orang:)

Ada bagusnya jugak pakai baju baru pergi kerja ni..
Rasa semangat pun baru...berbunga2..tambah2 baju baru meleTOP dan cantikkksssss...
Yang tak bagusnya kalau nak menunjuk la kan...
huhu..memang tak bagus..tak bagus...tak bagus langsung * baca sambil geleng2 kepala

Baju kerja melambangkan apa kerja kita buat/dalam sektor pekerjaan mana kita berada..
Rasanya, aku pernah merasa pakai banyak jugak jenis baju kerja....

Pernah pakai uniform
* Masa  kerja jadi SALESGIRL ...seronok gak time ni, cuti semester kerja dapat duit!!!

Pernah pakai baju kurung...ala2 gadis ayu gitu
* Masa ni cuti sem jugak..jadi waitress pulak kali ni kat kedai makan..
believe me...kadang2 masa ni aku rasa budak lelaki dok mengorat ala2 kita tak lulus SPM je..sabo!
budak perempuan pulak..pandang aku cam ...tak yah cite la...
Cuma aku bagi clue, kedai makan aku kerja ni dekat dgn Universiti yg ramai student dia wat Diploma...
hmmm....LU PIKIR LA SENDIRI
* cerita ini tidak menggambarkan semua lelaki dan perempuan okay..sesetengah je.
sekali lagi aku ulang ..sesetengah je..nak kena ulang lagi tak? okay tak payah...

Pernah pakai baju fully corporate world
katanya....
Pants + Blouse + Blazer..
Tinggal tak pakai skirt je..pengsannn mak aku kejar bawak kapak ..hehe
* Masa ni memangla merasa g keluar lunch pun pakai blazer..g outsation ada kerja kat company lain pakai blazer..ada event kat hotel , pakai blazer....

Pernah pakai baju yang tak totally belongs to corporate world
masa ni, aku pakai tudung k....tak de la cam gambo tu....
* Masa ni... tak de la nak blazer bagai...
pakai blazer pun masa ada event je...
Mostly, pakai seluar dan kemeja..

Selepas semua jenis baju kerja yang aku pernah rasa...
aku putuskan...aku sesuai baju kerja yang tak formal ...
Jeans/T-Shirt/Blouse...
santai je..
BEST!!!..memang jiwa aku..

Blazer2 semua ni memang ada potensi nak kena bakar tak lama lagi...
Kalau korang tanya best ke pakai working attire yang nampak korporat ni kat aku..
jawapannya... boleh la..memang boost confident level..
tapi akhirnya, aku harus akur..dunia korporat tidak sesuai utk jiwaku yang ...................rahsia!!!!




Catat Ulasan