Dia...Nicolas Saputra


Masih ingat lagi entry pasal terlupa tempat parking???
Nampaknya hari ni entry tu dah makan tuan....hoho
Di umumkan....aku terlupa tempat parking di KLCC hari ni...ya, sebarkan satu DUNIA...

Apa punya malang tak tau la....
Ceritanya..dah lebih setahun aku tak ke KLCC..
So, hari ni pergi... sebab utama ....nak ke Baby Fair di KLCC Convention Centre..
Maklumla, Mulawa Baby and Kids -Parklon Play Mat kan akan mula beroperasi 10.3.2013 ni..
Jadi....aku pergi la nak dapatkan info/and buat survey sikit pasal business tentang barang baby ni....

Dan dengan YAKIN aku ke basement guna escalator tempat aku masuk tadi..
bayar parking....jalan pergi ke tempat parking lenggang2...lepas tu kepala otak aku jammed...
TAK JUMPA KERETA...

Sessi hide and seek dengan kereta pun bermula..
Arghhhhh...tak dapat terima hakikat..
kenapa ini semua berlaku padaku????
Dah la baru buat entry pasal ni minggu lepas.....PADAN MUKA AKU KAN!!!

Yakin sangat.. aku parking di tiang no. 7B ....tiang warna biru...
Tapi still tak jumpa2...
Confirm grace period bayar tiket parking dah tamat kan...kalau lama camgini cari kereta...

Aku pandang kiri kanan...ramai jugak rupanya yang sama macam aku...
pusing sana, pusing sini...pusing pusing..semua ada la..
First time berlaku kat diri aku sepanjang lebih 7 tahun drive kereta...SENTAP!!!!

Dan aku terfikir beberapa cara utk cari tempat aku parking kereta balik..

1. Teruskan berpusing dan meronda sampai jumpa
* Pitamsssssssss.............kalau tak jumpa????

2. Tunggu sampai KLCC tutup... kereta yang tertinggal tak balik lagi tu..confirm kereta aku
* Haha...cara ni memang tak boleh blah...Memang blah la...kalau guna idea ni

3. Minta pertolongan adiwira
* Ni cara paling berkesan....adiwira a.k.a pak guard

TQ Abang Guard KLCC ...wahh terusssss panggil abang kan..
Aku tak sangka Abang Guard KLCC yang berasal dari Indonesia sangat hensem di mata aku hari ni..
Dengan menaiki motor  Boon-Siew, dia sangat gagah dan gigih mencari kereta aku...

Masa minta tolong...
Aku : Saya tak jumpa tempat saya parking kereta...boleh minta tolong cari tak?
Abang Guard : Bagi saya no kereta...
* Aku pun bagitau...sambil dia pun mencatit ...masa ni aku rasa dia biasa je:)
Abang Guard : Tunggu saya kat depan pintu masuk ke escalator tu...saya pergi cari dulu
Aku : Tak pe la, saya tunggu kat sini je
 * tepi2 kereta org kat basement, PANAS!!!...wahhhh!!! nampak sangat aku takut kalau2 peluang aku utk berjumpa semula dgn abang guard tu nanti gagal...kahkahkah...takut kehilangan abang guard gitu.

Selepas 20 minit
Aku dengar bunyi motor abang guard datang...
Aku : Jumpa tak kereta saya?
Abang Guard : Saya dah jumpa ...ada kat level bawah kereta awak...awak turun escalator depan tu, saya tunggu awak kat level bawah..
Aku: Terima kasih....
* macam terpukau...aku turutkan kata2 abang guard, masa aku turun escalator tu, aku yakin abang guard tu akan menanti aku..Ya, aku yakin dia takkan meninggalkan aku  selagi aku tak  tengok kereta aku tu dengan mata sendiri ...masa ni aku rasa muka abang guard tu tiba2 berubah jadi Nicolas Saputra..Believe it or not? Believe it!!!!

 
Adakah lepas ni aku patut buat entry pasal jumpa Nicolas Saputra....???
Mana tau jumpa betul2 lepas seminggu..haha...masin sangat tulisan ko...
 
Sajak
TQ Nicolas Saputra,
Tanpa kau...aku masih di KLCC
Tanpa kau... hidupku derita kerana kereta
 
TQ Nicolas Saputra
Kerna kau, aku ceria
Kerna kau, aku gembira
 
Kini
Aku selamat pulang ...
Selamat utk meneruskan hari2 ku yg mendatang
 
Padamu
Aku titipkan doa..
Moga hidupmu juga ceria dan gembira.Hahaha
 
 
* perkataan Hahaha di atas bukan sekadar penambah ayat untuk menunjukkan emosi..tetapi ianya sebahagian daripada sajak..
 
.................pergi cari kat level yg salah rupanya...teruk betul..THE END...
 

Catat Ulasan