Tudung pinjam

Tudung pinjam masih okay..
Tudung tikam tu yang tak tahan...

Korang pernah ke lalui zaman tikam2 ni..
bukan tikam orang tau.. tapi tikam barang
beli keropok...dapat tikam mainan..
(hehe, utk yang tak paham boleh abaikan je...maklumla aku ni asal kampung)

Masih ada ke yang masih buat pinjam2 tudung ni kat "U"
Biasala....kalau ngan member2 kamceng..biasa gak kita pinjam2/tukar2 pakaian kan....

Tapi apa yang korang akan buat kalau tudung kawan yang kita pinjam tu, kita rosakkan.....

1. Tersilap iron..terus berlubang besar muat satu penumbuk
2. Terkotor....basuh 150 juta kali guna klorox pun masih tak hilang
3. Tertarik benang...yang kalau pakai memang tak boleh nak sorok
4. Tak rosak...tapi hilang terus...
* Hilang masa jemur kat ampaian
* Hilang sebab beg kena ragut...mestila tudung tu kita letak dalam beg, takkan peragut ambik masa kat atas kepala pulak kan
* Hilang tiba2....tak dapat dikesan

Mesti panikkan...
memang tak senang duduk dibuatnya..
Takut kawan sentap kat kita...
Takut kawan tak nak kawan kita dah..
Takut kawan mengumpat kita kat belakang..
Takut kawan tak percaya kita dah...
Heh...memang susah time ni..

Dilemanya
Samada nak bgtau /mengaku salah kat kawan kita terus......atau
tunggu masa dia mintak balik baru bagitau...

Kalau tanya aku...
jawapannya..bagitau terus..
mengaku salah ..kita dah rosakkan /hilangkan masa tudung tu masih dalam tanggungjawab kita lagi..

Sebabnya.... baiklah kita settlekan problem ni cepat2..
memanglah best sebab kawan kita tak tau, kalau kita tak bagitau..
Tapi best ke..kalau dah lepas sebulan masa kawan kita mintak, baru kita bgtau keadaan tudung tu..

Untuk yang pinjam tudung.... supaya perkara ni jadi pengajaran okay..

Untuk tuan punya tudung..
Jadilah lebih pemaaf, walaupun tudung tu Nicolas Saputra yang hadiah kan..
Sape lagi penting??? kawan baik kita ke Nicolas Saputra???


Catat Ulasan