Laptopku dah pandai komplen

Malam tadi aku mimpi...

Laptop aku menangis teresak -esak
Berjurai jurai air mata dia...

Katanya pada aku...
Sudah-sudah la guna dia..
Dah lama dia tak berehat..

Semenjak aku berblogging bagai ni... memang dia kena on memanjang
tambah2 lagi bila aku buka Mulawa Fashion..lagi la dia kerja setiap masa..

Lagi kata dia...
kalau nak dibandingkan dengan binatang,
dia dah setaraf kerbau yang membajak sawah ..hehe..
Kalau nak dibandingkan dengan mesin,
dia dah setaraf mesin pencetak surat khabar...yang malam2 pun bekerja..
Kalau nak dibandingkan dengan penyanyi,
dia dah setaraf..,, betapa sibuknya macam Justin Bieber masa mula2 keluar lagu ...

You know you love me, I know you care
Just shout whenever, and I'll be there
You are my love, you are my heart
And we will never, ever, ever be apart

When I was 13, I had my first love
There was nobody that compared to my baby
And nobody came between us who could ever come above

She had me going crazy, oh I was starstruck
She woke me up daily, don't need no Starbucks

* part tulisan aku birukan  tu....
dulu2 aku selalu try nak rap laju2 macam Ludacris tapi hampeh..tak jadi2..hehe

Jadi, aku balas balik kenyataan laptop aku dalam mimpi.

Kata aku..
Kau diam!
Kau bukan kerbau!
Kau bukan mesin pencetak!
Kau jangan berangan konon2 sibuk macam Justin Bieber
Hahaha * gelak jahat ...kau adalah LAPTOP ku..No complaint..
ikut je apa aku buat....

Kalau komplen sangat nanti aku ganti kau dengan laptop baru...
Nak ?

Masa part aku cakap "Nak?" tu..
tiba2 aku terjaga sebab bunyi honk kereta yang memekak pagi2 buta ..
haisshhhh, jiran2 aku... parking kereta pun agak2 la.Dah tau nak block kereta orang, janganla angkat handbrake!!!!! .............

dan ..........sampai sekarang aku tertanya2..
Laptop aku jawab nak ke tak nak .............


Catat Ulasan