Terjatuh dan Wanita

Dalam banyak2 terjatuh...
jenis terjatuh macam mana yang korang rela..

Jatuh tergolek?Jatuh terlentang?Jatuh meluncur ?
Jatuh berpusing-pusing?..berpusing2 tu ialah sebelum terjatuh.Heh! Ayat apa ni?
Jatuh memalukan? Confirm jawapan dia..TAK RELA untuk semua yg dinyatakan.

Jadi disebabkan tak rela, mari kita lihat dari sudut orang lain yang jatuh. Bukan kita:)

Apa korang buat kalau nampak orang terjatuh?
Gelak terus ? Gelak dalam hati? Senyum ? Terkejut ? Tolong ? atau buat2 tak nampak?

Huhu..susah jugak nak pilihkan kalau yang jatuh tu orang yg dah besar panjang.
Kalau budak2 jatuh dgn orang besar jatuh memangla berbeza tahap reaksi kita.

Kalau nampak orang jatuh ..dan...masa dia nak jatuh tu.. dia berpusing2...camne?
Bayangkan ..korang tengah makan kat gerai tomyam yang ramai orang sebab skrin besar tengah tayang game bola Manchester United VS Chelsea..FA Cup.
Lepas tu..ada sorang pompuan jalan nak duduk kat kerusi makan..
Pastu tumit kasut dia termasuk kat dalam lipatan jeans dia..
dan dia pun berpusing2 sebelum terjatuh ...

Sadis dan tragik.Semua diam dan buat cam tak nampak apa2 ...
Budak lelaki pandang  jap pompuan tu, and tgk game balik..
tanpa ada sebarang komen..

TAPI... CONFIRM..
Bila balik diorang update kat FB status:-
-Tadi aku nampak awek jatuh berpusing2 kat kedai makan..hehe -

Antara komen yang dijangka ....
- Cun tak awek tu bro?
- Ko tolong tak?
- Nape ko tak ambik no tel dia?
- Ada gambar?
- Ingatkan ko yang jatuh



Jadi, hati2 bila menapak masa pergi kedai makan ya..
Tapi kalau jatuh jugak anggap je nasib tak baik.
Klik link untuk tutorial apa nak buat kalau jatuh..hehe..
Catat Ulasan