Master Chef

Memang tak la kot...
Tengok entry pasal jom memasak pun ada 6 je :(
Nampak sangat jarang memasak.

Walaupun jarang memasak..yang penting boleh memasak..
Oh:) terbaik sangat announcement "boleh memasak" tu...
ala2 masuk bakul angkat sendiri gitewwww..
dan aku terbayangkan.. lepas aku masuk bakul tu...
* bakul nak request yang anyaman dia ada motif tribal boleh?
memang aku tak boleh nak angkat sendiri..
camne???????? tak munasabah dan munasarawak langsung..hehe

Dah berbulan rasanya beli makanan luar je...
kalau memasak pun dah main ala2 sempoi ..
masak nasi, goreng telur,goreng ikan masin,tumis sayur....
lauk yang ala2 kalau bukak restoran dah lama melingkup orang tak datang:)
Oh, rindu pulak nak makan sup ikan jenahak ku + kangkung goreng belacan atau
paling senang celur sawi makan + sambal belacan dan  goreng ikan kembung pun best..

Apakah kebarangkalian aku akan memasak esok?
Premis 1 : Aku tak memasak kalau sibuk..
Premis 2 : Esok aku sibuk
Kebarangkalian  : Esok aku tak memasak ..
*alasannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Hmmmmm..matematik sangat nak memasak pun:)
Apa2 pun ..minggu ni makan makanan yang can-do ,can-do je pun tak pe.aku redha!
sebab..weekend tadi dah makan nasi padang yang terbaeq kat fav restaurant ku
.......Nasi Padang Sari Ratu....

p/s : aku masih tak jumpa lagi kedai makan tomyam... yang tom yam dia yam yam :(

Catat Ulasan