Gaya terbaru pemakaian tudung bawal

Sekarang ni, ramai betul yang suka pakai tudung bawal letak kerongsang depan tudung.
Sesekali bergaya ikut trend..apa salahnya. yang penting simple dan sopan kan...

Ini..tudung bawal 4 segi tau..tak ada jahit2 tengah tudung
Mulawa Bawal Amrina Fancy Petak..sila klik link 


Spring season di negara bermusim sekarang..
pattern polkadot pun tengah in sekarang
Mulawa Bawal Pelangi Polka .. sila klik link
Inilah gayanya.... cun tak?
mudah je nak pakai...
tudung bawal ni memang sesuai kalau pin di bawah dagu tanpa jahit macam tudung sekolah tu kan..
okay, kalau nak bergaya macam ni... lihat step dibawah :-

1. Lipat tudung bawal 4 segi seperti biasa dan pin bawah dagu
2. Samakan hujung tudung seperti pada gambar
3. Ambil jarak 5 jari dari hujung tudung dan pinkan ...
a: cucuk pin atas tudung ke bawah dan pin semula keatas..
b: kemudian selang dalam jarak satu ibu jari dan ulang langkah 'a'
c : Buat 3 kali /4 kali lipatan
4. Tamatkan pin ...kerongsang kecil boleh juga digunakan ..lagi cute dan tak berat
5. Tarik sedikit bahagian atas bahu untuk kemasan
6. Pin belakang leher sekiranya anda suka supaya tudung lebih terletak
7. Tudung siap untuk digayakan..sekiranya mahu tudung berbentuk oval.. masukkan bahagian hujung depan tudung ke dalam dan pinkan
selamat mencuba....
dan kalau nak order tudung ni semua..sila pm inbox fb page Mulawa Fashion ya.
harga : RM14 sehelai tidak termasuk postage

**********************
Updated on 28.7.2018
Ada sesiapa yang berminat nak mulakan bisnes tudung online?
Boleh whatsapp ke no 019-3720661 untuk borong tudung bawal plain airis, bawal plain rania atau bawal plain kangaroo
Catat Ulasan